Версія для друку
Четвер, 03 листопада 2022 15:27

Засідання координаційної ради

Сьогодні, 3 листопада 2022 року, заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман провів засідання координаційної ради з питань гендерної політики, протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству.

У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів райдержадміністрації, правоохоронних органів, державних установ, служб, представники ТГ, які займаються питаннями сімейної, гендерної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Учасники зібрання розглянули питання про проведення в районі щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Перший заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Ювченко зазначила, що впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства». Міжнародна акція «16 днів проти насильства» ініційована Центром Жіночого Глобального лідерства у 1991 році з метою привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, а також активізації діяльності державних структур і громадських організацій з метою захисту прав жінок та формування ненасильницької ідеології в суспільстві. Дати проведення акції є символічними. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. 25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками. 1 грудня – Всесвітній день боротьби із СНІДом. 2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства. 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі. 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Начальник управління гуманітарного розвитку Ковельської райдержадміністрації Ірина Ревейчук з нагоди відзначення цих днів рекомендувала організувати та провести в закладах освіти навчальні заняття, лекції, вебінари, круглі столи та інші заходи з урахуванням умов воєнного стану.

Підсумовуючи обговорення, учасники засідання дійшли зрозумілого і цілком закономірного висновку, що співпраця між ними – неодмінна та обов’язкова, оскільки явище насилля загрожує психологічному, моральному, душевному та економічному здоров’ю людей.

Заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман наголосив, що потрібно й надалі продовжувати взаємну співпрацю та робити взаємні кроки щодо попередження домашньому насильству в сім’ї, проводити спільні заходи на цю тему.

Відділ з питань внутрішньої, інформаційної політики та

комунікацій громадськістю апарату райдержадміністрації

Переглядів 291

Галерея зображень