Версія для друку
П'ятниця, 28 жовтня 2022 12:29

У рамках проєкту «Відкритий кордон» дорожники ремонтують «варшавську» трасу на ділянці Ковель – ПП «Ягодин»

Держава робить все можливе, аби збільшити пропускну здатність пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ». Завдання Укравтодору – облаштувати якісне дорожнє покриття на під’їздах до пункту пропуску і створити розвинену придорожню інфраструктуру.

У рамках проєкту «Відкритий кордон» дорожники працюють на 2 ділянках «варшавської» траси: між містом Ковель та ПП «Ягодин – Дорогуськ» на Волині. Роботи тривають в межах експлуатаційного утримання. Про це повідомив Укравтодор.

На ділянці, протяжністю понад 30 км, зводиться укріплене узбіччя справа, завширшки понад 2 метри. Дорожники влаштовують нижній шар зі щебенево-піщаної суміші, на який наносять 10-сантиметровий верхній шар з асфальтогрануляту. Рухаються в напрямку Ковеля. 

Наявність широких укріплених узбіч дозволить прибрати з проїзної частини транспортні засоби, що очікують перетину кордону, і усунути перешкоди для руху інших автівок, що курсують цією ділянкою дороги. 

Дорожня техніка працює і на під’їзді до ПП «Ягодин – Дорогуськ». На 2-кілометровому відрізку шляховики укладають новий шар асфальту. Напередодні провели фрезерування зношеного дорожнього покриття.

Нагадаємо, що влітку цього року відновили дорожнє покриття на двох мостових переходах через річку Західний Буг, що розташовані на під’їзді до ПП «Ягодин – Дорогуськ».

Слід зазначити, що Проєкт «Відкритий кордон» передбачає ліквідацію вузьких місць на західному кордоні України задля швидкого і системного поліпшення як вантажних, так і пасажирських перевезень Україна – ЄС. Ініціативу започатковано в рамках домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента Польщі Анджея Дуди.

Previous

Переглядів 220