Версія для друку
П'ятниця, 14 жовтня 2022 16:55

Ковельчани вшанували пам'ять Українських Героїв

14 жовтня у свято Покрови Пресвятої  Богородиці, День захисників та захисниць, День козацтва та 80-ої річниці створення УПА, біля пам'ятника борцям за волю України, ковельчани зібрались, щоб вшанувати  та подякувати сучасним Героям за відданість Україні та мужність на полі бою.

Міський голова Ігор Чайка вручив посмертно відзнаку «Почесний громадянин міста Ковеля» Людмилі Дмитрівні, матері загиблого Героя - Дмитра Дяченка. Також Подякою міського голови було відзначено військовослужбовців та членів добровольчого формування Ковельської територіальної громади.

Начальник Ковельського РТЦК та СП, полковник Антон Нестеренко вручив посмертно Державні нагороди дружині Петра Богдана — Почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України «За взірцевість у військовій службі», рідним Олександра Дмитрука — орден «За мужність» ІІІ ступеня,  Юрія Ковальчука — орден «За мужність» ІІІ ступеня та медаль «За військову службу Україні».

«Цього року, коли українські воїни вже понад 230 днів дають відсіч російській агресії, День захисників та захисниць є тим днем, коли ми всі можемо ще раз подякувати їм за стійкість та відвагу, вшанувати пам’ять полеглих, згадати звитяги попередніх поколінь, представники яких своїм героїзмом і жертовністю здобували та відстоювали свободу і незалежність України. Ми дякуємо усім, хто зараз зі зброєю в руках боронить цінності нашої держави. Українці є прикладом мужності, справжнього героїзму та патріотизму. Віримо у наших захисників та захисниць, які крок за крок наближають нас до Перемоги», – зазначила у своєму виступі  очільниця Ковельщини  Ольга Черен.

Учасники заходу вшанували  хвилиною  мовчання пам’ять про загиблих захисників України. Священники Православної Церкви України відслужили спільну молитву за Україну.

Присутні поклали квіти до пам'ятника борцям за волю України та меморіальної стели Героям Небесної Сотні.

Цього ж дня представники влади району молитвою та хвилиною мовчання  вшанували пам’ять борців за волю біля символічної могили вояків УПА у селі Скулин.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з

громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 518

Галерея зображень