Версія для друку
П'ятниця, 30 вересня 2022 10:53

30 вересня – День усиновлення. Усиновлені діти – діти, народжені серцем

Система усиновлення в Україні є прикладом відродження справжніх родинних цінностей та збереження сім’ї. Турбота про дітей, які залишилися без батьківської опіки – наша спільна мета, обов’язок суспільства і держави.

Від початку повномасштабної війни в Україні понад 3 тисячі дітей залишилися без батьківського піклування. Тому усиновлення дітей та їх захист залишається надважливим питанням. Уряд докладає значних зусиль для підтримки українців. Зокрема, процес усиновлення став більш простим і менш бюрократизованим. Вже зараз подати заяву про взяття на облік кандидатів в усиновлювачі можна онлайн через портал Дія. Це один із важливих кроків у напрямку усиновлення дитини, який робить цю процедуру більш зручною та доступною для кожного українця. Щиро сподіваємося, що серед краян не закінчилися люди, які своєю любов’ю, милосердям і турботою відкриють серця і домівки для дітей, до яких доля жорстоко поставилася на початку життя. Нехай прийняте Вами рішення про усиновлення дитини стане одним із найкращих рішень у Вашому житті. Хай ласка, доброта, взаєморозуміння та відвертість допоможуть вам у будівництві міцного довголіття власної родини.

Своє, певним чином, професійне свято – День усиновлення відзначають і фахівці, залучені до забезпечення права кожної дитини на виховання в сім’ї: спеціалісти служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, члени комісій з питань захисту прав дитини, представники соціально-відповідального бізнесу та волонтери, здійснюючи консультативно-методичний супровід і контроль якості утримання та виховання, даруючи тепло та щедрість своїх сердець. То ж бажаємо Вам міцного здоров’я, непохитної віри перемоги добра над злом, натхнення, терпіння і обов’язково любові. Хай у Ваших домівках завжди панують спокій і затишок, нехай Ваше життя буде безхмарним та заможним.

Шановні батьки-усиновителі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники! Прийміть найщиріші слова поваги та глибокої пошани з нагоди Дня усиновлення. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею душевне тепло. Ви дали кожній дитині найважливіше – щастя мати родину. Шлях батьківства не буває легким, це постійна і наполеглива праця. Хай справжньою винагородою для вас будуть посмішки щасливих дітей, які даруватимуть радість, тепло і впевненість у завтрашньому дні. Пам’ятайте, що посаджені зерна добра і любові в дитячих душах обов’язково проростуть пишним цвітом. Нехай щастя не минає ваші домівки, сповнені добром і теплотою до дітей, що відчувають себе там рідними. Крокуйте по життю з Вірою, Надією, Любов’ю та Мудрістю!

З повагою,

начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга ЧЕРЕН

голова Ковельської районної ради В’ячеслав ШВОРАК

 

Довідково.

Свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День усиновлення» від 27 листопада 2008 року № 1088/2008.

Станом на кінець вересня поточного року у Ковельському районі 74 усиновлені дитини виховуються у 61 сім’ї, 19 дітей – у 3 будинках сімейного типу, 41 дитина – у 21 прийомній сім’ї, 304 дитини – у 206 опікунських сім’ях.

З початку року в районі створено 2 прийомні сім’ї, в які влаштовано 4 дитини.

 На жаль, 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають у закладах інституційного догляду та закладах тимчасового перебування і чекають на своїх маму і тата.

 

Переглядів 374