Версія для друку
Понеділок, 26 вересня 2022 16:54

Майже 20,7 тисяч волинян пройшли національний тест на цифрову грамотність Цифрограм

Національний тест на цифрову грамотність пройшли вже 20 683 особи в області.

«Актуальність кібергігієни та безпеки в інтернеті в умовах війни отримало особливу увагу. Інформаційний простір заполонили фейки та здійснюються кібератаки. Цифрограм дозволяє перевірити цифрові навички та здобути додаткові знання, які на сьогодні є необхідністю для кожного», – зазначила заступниця очільника області з питань цифровізації Вікторія Левчук.

Цифрограм дає можливість виміряти реальний рівень цифрової компетентності особи шляхом перевірки базових знань та навичок із цифрової грамотності у шести сферах:

1 Основи комп’ютерної грамотності.

2 Інформаційна та медіаграмотність. Вміння працювати з даними.

3 Створення цифрового контенту.

4 Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві.

5 Безпека у цифровому середовищі.

6 Вирішення технічних проблем.

Після складання тесту кожен учасник тестування отримує електронний сертифікат, який засвідчує загальний рівень цифрової грамотності, загальну кількість набраних балів, а також кількість балів у кожній сфері компетентностей.

Сертифікат можна додати до свого резюме, адже в сучасному світі підтвердження високого рівня цифрової грамотності може збільшити шанси на працевлаштування.

Три найбільші платформи з пошуку роботи вже мають віконечко Цифрограм, куди ви можете завантажити результати тесту:

rabotа.ua

work.ua

http://xn--u-8sb.jooble.org/

Для проходження тесту переходьте за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/digigram та станьте на крок ближче до омріяної роботи!

Переглядів 418