Версія для друку
Середа, 21 вересня 2022 14:59

Робоча нарада за участю керівництва Ковельської райдержадміністрації

Освіта в умовах воєнного стану потребує чітких, швидких та вчасних рішень, доступних роз’яснень. Не менш важлива чесна, вчасна й зрозуміла комунікація з учасниками освітнього процесу, виокремлення проблем та пропонування рішень для їх розв’язання. Саме все це знаходиться на постійному контролі в управлінні гуманітарної політики Ратнівської селищної ради та керівництва громади.

Від так за ініціативи та участі Ратнівського селищного голови Віталія БІРУКА 20 вересня 2022 року відбулася робоча нарада в управлінні гуманітарної політики за присутності заступника голови Ковельської районної державної адміністрації Романа КУЛЬЦМАНА, начальника  управління гуманітарного розвитку Ковельської районної державної адміністрації Ірини РЕВЕЙЧУК, секретаря Ратнівської селищної ради Людмили ГАВРИЛЮК, заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Олени АНТОНЮК, заступника начальника управління – начальника відділу освіти управління гуманітарної політики Тетяни ДАНИЛЮК, головою освітянської комісії Катериною ВЛАСЮК, керівниками закладів дошкільної освіти, представниками управління гуманітарної політики та виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.

У вступній промові Віталій Іванович проінформував, що у громаді планувалося розпочати навчальний рік у змішаній та очній формі навчання, задля цього готували найпростіші укриття. Однак, згідно з протокольними рішеннями Волинської регіональної та Ковельської районної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у закладах та установи освіти, які розташовані у 50-кілометровій зоні вздовж державного кордону між Україною та республікою білорусь, навчання здійснюється виключно в онлайн режимі. Дані рішення є обов’язковими до виконання, задля безпеки учасників освітнього процесу. Питання дистанційної форми в дошкільних закладах освіти громади тримається на постійному контролі.

Роман КУЛЬЦМАН в сою чергу наголосив, що питання організації онлайн навчання в дошкіллі виникло не сьогодні, а ще у серпні селищний голова Віталій БІРУК звернувся з даною проблемою. Посадовець розповів, що для організації такого навчання має бути юридична та матеріальна база для дистанційної роботи, проведена належна робота з батьками дітей, рішення мають бути спільними усіх учасників освітнього процесу.Ірина РЕВЕЙЧУК цілком підтримала Романа Ярославовича та додала, що влада громади має постійно моніторити та контролювати освітній процес у закладах освіти, оперативно реагувати на будь-які зміни, які відбуваються в правовій сфері та санітарних вимогах.

На завершення наради Віталій БІРУК ще раз наголосив, що процес має відбуватися відповідно до чинних норм законодавства і ситуації сьогодення.За результатами обговорення було дано ряд доручень та рекомендацій, що стосувалися організації роботи закладів та установ освіти в умовах воєнного стану. 

Управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради

Переглядів 294

Галерея зображень