Версія для друку
П'ятниця, 16 вересня 2022 17:23

Юрій Погуляйко оглянув хід будівництва житла для внутрішніх переселенців

Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко оглянув будівництво житла для внутрішніх переселенців у Ківерцівській громаді. Мінімістечко організоване на території оздоровчого табору благодійного фонду «Шведський центр допомоги».

На будівництві працює команда із 20 швецьких спеціалістів будівельників. Усі необхідні будматеріали шведські спеціалісти привезли із собою. Кожен спеціаліст – це власник того чи іншого підприємства у Швеції, яке спеціалізуються на будматеріалах. Днями будівельники повертатимуться додому.Допомагають з роботою і самі переселенці, які уже проживають на території оздоровчого табору.

Наразі будівельники завершують ремонт спального приміщення загальною площею 300 квадратних метрів та їдальні. За час реалізації проєкту перекрито 750 квадратних метрів даху. Для роботи використано понад 100 тонн будівельних матеріалів.

Сергій Порохнавець, директор БФ «Швецький центр допомоги» розповів, що на будівельні матеріали витрачено близько 300 тисяч євро. Усе це – кошти благодійників зі Швеції.

Будівельна готовність частини приміщень – 90 %. Там уже живуть внутрішні переселенці, які усім забезпечені: житлом, їжею, одягом, за потреби – медициною.

Інша частина приміщень готова на 70 %. Після завершення будівництва зможемо розселити ще 150 осіб.

"Щиро дякую шведським партнерам за допомогу нашій країні та зокрема Волинській області. Ви – робите важливі речі для наших людей. Цінуємо вашу підтримку та допомогу", - подякував Юрій Погуляйко міжнародним партнерам.

Previous

Переглядів 298