Версія для друку
Вівторок, 06 вересня 2022 14:13

Профілактичні рейди в екосистемах району

Служба порятунку вкотре інформує та  закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах.  

З такою метою днями працівники Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській провели профілактичні рейди у Ратнівській територіальній громаді.

Перш за все, наголосили на забороні випалювання сухої трави та сміття на присадибних ділянках, пожнивних залишків та залишків після збору врожаю, наголосили на основних застережних заходах розведення відкритого вогню, особливо поруч із господарчими будівлями, лісовій місцевості, рекреаційних зонах, територіях, де можуть виникнути торф’яні пожежі.

Пам'ятайте, що подібні неконтрольовані загорання можуть спричинити такі тяжкі наслідки,  як загибель громадян, перекидання вогню на житлові, дачні, господарчі будинки та споруди, руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню, може призвести й до масштабних пожеж торфовищ та лісових масивів.

Нагадуємо, що за чинним законодавством, порушники правил пожежної безпеки нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

Ковельське районне управління ГУ ДСНС України у Волинській області

Переглядів 292

Галерея зображень