Версія для друку
Четвер, 11 серпня 2022 16:23

COVID-19 на Волині: спостерігається ріст захворюваності

У Волинській області спостерігається тенденція до росту захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19. За останній тиждень захворіло вдвічі  більше волинян  в порівнянні з попереднім. В тому числі зросла  кількість захворілих дітей (17 випадків проти 4).

Зареєстрований і летальний випадок у Ковельській територіальній громаді.

Окрім цього, епідеміологами виявлено циркуляцію нового різновиду вірусу Омікрон ВА.5. Цей штам спричинив ріст захворюваності в Європі та уже зареєстрований в інших областях України. Штам коронавірусу Омікрон ВА.5 відрізняється від інших  більшою заразністю.

Тож нагадуємо, що єдиним надійним захистом від небезпечного захворювання залишається – вакцинація.

Рівень вакцинації від COVID -19 дорослого населення області становить 45 %. Цього не достатньо для створення колективного імунітету.

Всі люди старші 18-ти років мають отримати отримати базовий курс імунізації двома дозами вакцини від коронавірусної інфекції, а через шість місяців – зробити бустерну дозу. Також в Україні дозволена друга бустерна доза для людей, старших 60 років і для хто, хто має імунодефіцитні стани.

Діти від 12-ти років також можуть щепитися від COVID-19 двома дозами вакцини Pfizer-BioNTech.

Волинська область забезпечена в достатній кількості вакцинами Pfizer-BioNTech або CoronaVac. Найближчим часом буде доступна вакцина Johnson & Johnson.

Наразі фукціонує 88 пунктів щеплення, працює 26 мобільних бригад та 5 центрів  вакцинації населення.

Перелік пунктів та центрів вакцинації за посиланням: https://bit.ly/vaccinationpoints.

Переглядів 249