Версія для друку
Середа, 10 серпня 2022 16:20

Начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен взяла участь у селекторній нараді

10 серпня 2022 року, начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен взяла участь у селекторній нараді з питань підготовки закладів освіти до нового навчального року та створення безпечних умов, під головуванням держсекретаря Міністерства освіти і науки України Сергія Захаріна.

У нараді взяли участь керівники Волинської області, очільники районів, голови громад, представники ДСНС, цивільного захисту, поліції, Держпродслужби та управління освіти.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Мовенко поінформував, що згідно з попереднім рішенням Ради оборони області, в територіальних громадах, які розташовані у 50-ти кілометровій зоні від кордону з білорусією, навчання відбуватиметься у дистанційному режимі. Це Шацька, Ратнівська, Любешівська та Камінь-Каширська громади. Загалом – 25 % освітніх закладів області.

«При організації освітнього процесу обов’язково буде врахована думка батьків щодо форми навчання. Тим здобувачам освіти, які відмовляться від навчання офлайн, будуть запропоновані альтернативні форми, – зазначив Сергій Мовенко. – Адже живемо у складний час повномасштабної збройної агресії проти нашої держави, тому питання безпеки – на першому місці».

Держсекретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін зауважив, що новий навчальний рік доводиться розпочинати у важких умовах, проте, позиція держави однозначна: там, де дозволяє безпекова ситуація та належним чином облаштовані укриття, навчання в закладах усіх рівнів повинно розпочатися в очній формі, адже це безпосередньо впливає на якість освітнього процесу.

Слід зазначити, що 1 вересня у кожній школі буде година безпеки, де дітям розкажуть, що робити, якщо знайшли підозрілий предмет, як поводитися під час повітряної тривоги, як відбувається евакуація. Батьки матимуть змогу побачити, як працює заклад та педагоги.

Окрім цього, учасники наради заслухали доповідь керівника управління освіти і науки Волинської ОВА Людмили Плахотної щодо підготовки закладів освіти Волині до початку нового 2022-2023 навчального року в умовах воєнного стану.

«В області активно проводиться підготовка освітніх закладів до навчального року. Готуємося до навчання у процесі офлайн. Остаточне рішення про форму навчання приймає Волинська обласна військова адміністрація з врахуванням позиції органів місцевого самоврядування, педагогічних колективів та звісно батьків», – розповіла головна освітянка області.

Заступник начальника Головного управління ДСНС України у Волинській області  Костянтин Романчук проінформував про стан підготовки укриттів у закладах освіти.

https://www.voladm.gov.ua/img/img-news/little/20220810151950.JPG" width="32" height="32" />

Відділ організаційної інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 716

Галерея зображень