Версія для друку
Четвер, 28 липня 2022 17:40

Урочистості з нагоди Дня Української Державності

Сьогодні, 28 липня 2022 року, в місті Ковелі, біля пам’ятника борцям за волю України відбулись урочистості з нагоди Дня Української Державності, що цьогоріч вперше відзначається в нашій країні відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 24 серпня 2021 року № 423/2021.

У заході взяли участь керівники районної та міської влади, підрозділів Збройних Сил України, представники господарського та громадського активу, молоді, ветеранів, духовенства, жителі Ковельської територіальної громади.

На честь свята звершено церемонію підняття Державного Прапора України під виконання Державного Гімну України. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять земляків і співвітчизників, що віддали свої життя за волю і незалежність України.

З вітальними промовами, сповненими патріотизму і віри в перемогу українського народу в боротьбі з російським агресором до присутніх звернулись Ковельський міський голова Ігор Чайка, начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, командир 100-ої окремої бригади територіальної оборони Волині Руслан Ткачук, військовослужбовець 14-ої окремої механізованої бригади  імені князя Романа Великого Богдан Ковальчук.

Начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен подякувала представникам Збройних Сил України за мужність і самовідданість у виконанні військового обов’язку із захисту суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, а усім землякам – за єдність і потужну підтримку українських військових. Ольга Миколаївна разом з начальником Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Антоном Нестеренком вручили орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня батькам Єгора Лобанова, який героїчно загинув у перші дні повномасштабного вторгнення військ російських загарбників та був удостоєний цієї високої нагороди посмертно відповідно до Указу Президента України від 12 березня 2022 року №128.

Представники духовенства Православної Церкви України відслужили панахиду за упокій безсмертних душ  Героїв, які поклали свої життя на вівтар Української Державності.

Учасники урочистостей поклали квіти до підніжжя пам’ятника борцям за волю України  а також до меморіальної стели загиблим землякам та Героям Небесної Сотні.

«Слава Україні! Героям Слава!» Ці гасла багато разів звучали упродовж урочистостей з гордістю за наш народ, героїчні Збройні Сили України, і Українську державу, яку ніколи і нікому не вдасться здолати.  

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 396

Галерея зображень