Версія для друку
Середа, 06 липня 2022 15:39

Річниця визволення Ковеля

6 липня 1944 року стало історичною датою для міста Ковель. Сьогодні виповнюється 78 років, які віддаляє нас від пам’ятних подій, коли відлунали останні визвольні залпи над Ковелем, але до нині не згасає пам’ять про героїзм солдатів, які на собі відчули пекельний тягар війни, усі її болі і втрати.

Ми не маємо права забувати героїчне минуле, адже надто високу ціну заплачено за свободу і мир.

У ці липневі дні, ковельчани вшановують пам'ять про всіх, хто боронив Ковель від ворога, творив його історію, збагачував традиції, розбудовував.

Начальник Ковельської військової адміністрації Ольга Черен, Ковельський міський голова Ігор Чайка, заступник Ковельської районної ради Андрій Броїло, ветерани прийшли до Меморіалу Слави аби засвідчити глибоку шану ратному та трудовому подвигу людей, які боролися і відбудовували Ковель, тим хто ціною життя дав нам можливість жити на своїй землі.

Як пам'ять про тих, кого не повернути, чий героїзм та самопожертва забезпечили нам мирні будні  присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих та  поклали квіти до підніжжя Меморіалу Слави.

Пам'ять… Вона є духовною підмогою для нас на шляху утвердження держави та миру в ній. В нас один-єдиний спільний дім – Україна, яка знову палає у вогні, і всім так треба мирного життя. Надіємось, що невдовзі, воїни Збройних Сил України здобудуть перемогу над ворогом і ми будемо жити у вільній та мирній Україні.

Вічна пам’ять загиблим! Низький уклін живим!

Слава Україні! Героям Слава!

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 292

Галерея зображень