Версія для друку
Вівторок, 07 червня 2022 11:08

МОН започатковує проєкт «Будь активним заради миру»

Міністерство освіти і науки України започатковує проєкт «Будь активним заради миру» (#beactive4pease), який спрямовано на організацію фізкультурно-оздоровчої роботи під час літніх канікул у закладах освіти. До створення проєкту долучилися Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», ГО «Рух Олександра Педана «Junior», ГО «UkraineActive», Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Українсько-швейцарський проєкт «Діємо для здоров’я», ГО «U-sport», спортивні федерації за підтримки Міжнародного дитячого фонду ЮНІСЕФ.

Під час реалізації проєкту особливий акцент зроблено на підтримку і залучення до фізичної активності дітей, які наразі вимушено перебувають за кордоном або у прихистках в безпечних регіонах країни.

Проєкт передбачає:

Всеукраїнський розклад спортивних гуртків і секцій. 

Організувати щоденні фізкультурно-оздоровчі заняття та заходи для дітей різного віку. 

Залучити вчителів фізичної культури закладів освіти для проведення фізкультурно-оздоровчих занять. 

Використовувати фізкультурно-спортивні приміщення, майданчики, стадіони закладів освіти, які мають на своїй території або в безпосередній близькості обладнане бомбосховище. 

Відновити діяльність спортивних гуртків, які працювали в закладах освіти, відкрити нові.

Організувати пункт видавання спортивного інвентарю дітям та їхнім батькам (за можливості).Популяризувати серед учнів, учениць та їхніх батьків доступні заняття і заходи.

Запрошуємо керівників і вчителів фізичної культури закладів освіти 7 червня 2022 року о 14:00 взяти участь у Всеукраїнському семінарі-нараді «Активне літо для українських дітей». Для участі у семінарі-нараді необхідно зареєструватися за покликанням.

Рекомендуємо представникам закладу доєднатися до проєкту через телеграм-канал: для отримання оперативної інформації.

Офіційний хештег проєкту: #beactive4pease

Нагадаємо, МОН та Фонд розвитку інновацій відновлюють проведення Sсience&Business Startup Hackathon.

Переглядів 283