Версія для друку
Четвер, 02 червня 2022 11:52

З Україною в серці

Дуже хочеться, щоб діти в усьому світі, щохвилини, щодня були радісними та щасливими. Адже дитинство – це пора сподівань та здійснення мрій. Немає більшого щастя у світі, аніж посмішки дитини. 

У перший день літа, 1 червня, відзначаємо чудове і радісне свято – Міжнародний день захисту дітей. Це свято є нагадуванням дорослим про необхідність дотримання та захисту прав найбільш вразливої категорії населення – дітей. Цього дня голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, Колодяжненський сільський голова Віталій Кашик  взяли участь у заходах для дітей Колодяжненської громади та тимчасово переміщених дітей, організованих Колодяжненською територіальною громадою спільно з Волинським обласним еколого-натуралістичним центром Волинської обласної ради у мальовничому куточку Ковельщини – на березі озера Ухо. Гості свята у своїх виступах наголосили, що людство зобов’язане дати дитині найкраще, що воно може дати. Бо, ж діти – наше майбутнє, і тільки в умовах миру, належного захисту прав і свобод дитини можливе формування гуманного і справедливого суспільства. Тому представники влади щиро зичили дітям мирного неба над Україною, щасливої долі та здійснення мрій.          Вимушено переселені діти, які тимчасово проживають на території Колодяжненської громади, спільно з керівництвом області та району висадили алею декоративних дерев «Єднання, дружби, перемоги» в рамках загальнонаціональної акції #садиПеремоги та засіяли квітучий надпис «Все буде Україна» (проєкт "Квітуча Україна" Василя Рижука). Участь в такій акції, на переконання організаторів, не лише стимулюватиме дітей до науково-дослідницької роботи, а й сприятиме єднанню українського суспільства, формуванню громадянської свідомості наймолодших громадян країни.

Педагоги еколого-натуралістичного центру провели для дітей патріотичний флешмоб «Pray for Ukraine», творчий майстер-клас «З Україною в серці» та дослідницький майстер-клас «Вивчаємо цікавий мікросвіт». А серед команд-учасників відбулися спортивні змагання. Діти отримали позитивні емоції від дійства та приємні подарунки.

         Кажуть, що вся радість життя вміщається в усмішці дитини. З нагоди Міжнародного дня захисту дітей службою у справах дітей Ковельської райдержадміністрації вручено 180  подарункових наборів прийомним сім’ям,  дитячим будинкам сімейного типу, дітям сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування,  які перебувають на обліку  служби у справах дітей та проживають на території  Ковельського району. Щирі посмішки та радість в очах дітей засвідчували, що подарунки сподобалися.

.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з

громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 486

Галерея зображень