Версія для друку
Неділя, 15 травня 2022 06:57

Шановні жителі Ковельщини!

Шановні жителі Ковельщини!

Щороку у третю неділю травня ми вшановуємо світлу пам'ять  жертв політичних репресій більшовицько-комуністичного режиму.

Ми згадуємо тих, хто був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі. Згадуємо розкуркулених селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів, знищених радянською владою священиків та віруючих. Разом з цивілізованим світом засуджуємо такі жахливі  прояви тоталітарного управління як голодомори, депортації, політичні переслідування чи цькування за соціальними й іншими ознаками, а тим більше –  фізичне знищення людей.

Попри величезні втрати, наш народ вистояв і спромігся здобути омріяну століттями незалежність. Ми разом будували мирну, сучасну європейську країну. Проте, наше економічне зростання і демократичний розвиток стали кілком у горлі імперських амбіцій росії, яка, користуючись військовою міццю і тим, що світова спільнота втратила пильність, анексувала Крим, окупувала частину наших територій, 8 років вела гібридну війну проти України. А 24 лютого 2022 року тоталітарна путінська росія, розв’язавши повномасштабну війну проти незалежної демократичної України, відкрито чинить геноцид українського народу у XXI столітті на українських землях. Свідомо і цілеспрямовано руйнуючи економічний потенціал нашої держави, як одного із світових лідерів виробництва та експорту продовольства, рашисти поставили людство на межу глобальної гуманітарної катастрофи через загрозу  голоду.

Сьогодні, як ніколи, українське суспільство єдине у прагненні здолати, назавжди вигнати з нашої території і притягнути до відповідальності країну-агресора. За  право жити у вільній, суверенній, демократичній державі віддають життя кращі сини і дочки України. У цій святій для нас боротьбі відчуваємо солідарність і допомогу європейської та світової спільноти, що згуртувалась задля збереження миру, демократичного розвитку усіх держав та націй.

У єдності ми сильні і непереборні. Пам’ятаймо всіх, хто віддав своє життя за рідну Україну. Цінуймо історію нашого волелюбного, нескореного, героїчного народу, не шкодуймо зусиль для перемоги над ворогом. Будуймо гідне майбутнє разом!

Низький уклін і наша спільна молитва за вічний спокій усіх співвітчизників, які загинули унаслідок політичних репресій та переслідувань. Вічна пам’ять закатованим та безневинно загиблим.

Слава Україні! Героям слава!

З повагою,

Ольга Черен, начальник Ковельської районної військової адміністрації

В’ячеслав Шворак, голова Ковельської районної ради

Переглядів 317