Версія для друку
Вівторок, 26 квітня 2022 09:59

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, жителі Ковельщини!

Сьогодні, у річницю Чорнобильської трагедії, ми  вклоняємося подвигу людей, які приборкали ядерну стихію, захищаючи українську землю та увесь світ від смертельної небезпеки.

Це день загальнонаціональної скорботи за загиблими ліквідаторами, їх побратимами, що відійшли у вічність в наслідок радіоактивного опромінення. Вічна пам'ять усім співвітчизникам, хто в двобої з ядерним монстром віддав своє життя і здоров’я заради спасіння нашої землі та людей від трагедії планетарного масштабу.

Російська агресори, які у ХХІ столітті розв’язали і  ведуть загарбницьку війну проти України, терористичними методами   створюють  загрозу повторення трагедії у значно більших масштабах. Ворог захоплює  українські атомні електростанції, в тому числі Чорнобильську АЕС, цинічно і демонстративно запускає ракети над нашими енергоблоками,  погрожує  ядерною зброєю.  Ці злочини здійснюються всупереч міжнародним нормам ядерної безпеки, всупереч здоровому глузду. Тому, у річницю Чорнобильської трагедії, ми вчергове звертаємось до урядів і народів усього цивілізованого світу і закликом зупинити зловіщі задуми агресора.  

Хай дзвони Чорнобиля будуть вічною засторогою для людства, аби  подібна трагедія не повторилась ніде і ніколи.

З повагою

Ольга Черен, начальник Ковельської районної військової адміністрації

В'ячеслав Шворак, голова Ковельської районної ради

Переглядів 443