Версія для друку
Субота, 23 квітня 2022 12:37

Прийнято рішення як відзначатимемо Воскресіння Христове у нашій держав

Добрий ранок, волиняни.

Минув ще один робочий тиждень. Для Волинської області він був спокійним. Непорушений кордон залишається під захистом українських військових.

Для більшості це був час активної підготовки до великого християнського свята Великодня. Дякуючи захисникам маємо змогу зустрічати його у своїх домівках та зі збереженням традицій та обрядів.

Разом із цим треба пам’ятати, що доки у країні воєнний стан, безпечних місць немає. Тому учора на рівні Офісу Президента України прийнято рішення про те, як відзначатимемо Воскресіння Христове у нашій державі. 

Зокрема, у пасхальну ніч на Волині з 23.00 год. до 5.00 ранку діятиме комендантська година, під час якої буде заборонено перебувати на вулицях. Долучитись до богослужінь можна в режимі онлайн, трансляцію яких вестимуть українські церкви.

Можливість освятити великодній кошик у волинян буде з 5.00 ранку 24 квітня. Також освячення відбуватиметься й сьогодні, 23 квітня, з 12.00 дня до 22.00 год.

Усе це – лише заради вашої безпеки.

Великдень – свято, що уособлює перемогу світла над темрявою, та приносить людям радість і надію. Тому нехай цей день ще більше утвердить віру у перемогу українського народу над ворогом. Адже навіть у найтяжчі періоди своєї історії нам завжди вдавалося зберегти незламність духу, традиції предків та Христову віру.

Вдячний кожному з вас за терпіння, згуртованість і плідну працю у цей нелегкий для нашої країни час.

Бажаю Воскресіння Христа зустріти під звуки великодніх дзвонів, а не сирен. Зичу усім непохитної віри, миру, любові та Божої благодаті.

Слава Україні!

Переглядів 474