Версія для друку
Понеділок, 18 квітня 2022 18:58

Робоча нарада в райдержадміністрації

18 квітня 2022 року, під головуванням начальника  Ковельської районної військової адміністрації Ольги Черен, за участю голови районної ради В’ячеслава Шворака, відбулась робоча нарада з головами територіальних громад району, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих підприємств, організацій та установ, в ході якої обговорено ряд актуальних питань взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району.

Зокрема, учасники наради обговорили стан виконання в районі ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським державної програми «Зелена країна», яка передбачає висадження 1 мільярду дерев за три роки.

Цьогоріч спільними зусиллями працівників державних лісогосподарських підприємств, за активної участі представників усіх органів влади, громадськості висаджено 289,2  га  лісових культур. Від імені присутніх на нараді керівників державних лісогосподарських підприємств директор ДП «Любомльське лісництво» Володимир Туревич подякував головам громад і керівництву районної влади за підтримку в питаннях відновлення та збереження лісових ресурсів краю. Володимир Сергійович наголосив на важливості передачі місцевими радами державним лісогосподарським підприємствам самозаліснених земельних ділянок з метою забезпечення належного догляду за цими угіддями, охорони їх від пожеж. Частина селищних та сільських рад уже прийняли відповідні рішення, зробивши внесок у розвиток галузі лісового господарства району. «Примножувати лісові багатства країни – благородна справа, яку ми робимо для майбутніх поколінь. Тож щиро дякую усім, хто цієї тривожної весни долучився до висадження лісу», – зазначила Ольга Черен, начальник районної військової адміністрації.

Начальник управління фінансів райдержадміністрації Світлана Карпюк акцентувала увагу присутніх, що виконання бюджетів міських, селищних, сільських рад здійснюється відповідно до бюджетного законодавства, з урахуванням особливостей, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів в умовах воєнного стану». Світлана Семенівна наголосила на дотриманні фінансово-бюджетної дисципліни, необхідності  ефективного використання фінансових ресурсів, обмеженні витрат, непов’язаних з першочерговими питаннями функціонування установ бюджетної сфери.

У ході наради її учасники обговорили зміни в трудовому законодавстві, які є актуальними в умовах сьогодення. Заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Волинській області Наталія Ганя зауважила, що 24 березня 2022 року набрав чинності Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ, та зупинилась на усіх нововведеннях. Наталія В’ячеславівна відповіла на запитання присутніх щодо механізму дії закону в конкретних випадках.

Окремо посадовець наголосила на тому, що фахівці Управління Держпраці надають інформаційну підтримку та необхідну практичну і методичну допомогу релокованим на територію області підприємствам, зокрема, зупинилась на положеннях Програми релокації підприємств у Волинській області, яку спільно затвердили Волинська обласна військова адміністрація, Управління Держпраці, та Волинський обласний центр зайнятості.

В умовах воєнного стану в районі продовжуються розпочаті в попередньому році роботи по облаштуванню державного кордону з Республікою Білорусь фортифікаційними спорудами та обладнанням. Заступник начальника 6 прикордонного Волинського загону Роман Косміна подякував керівництву району і головам громад Ковельщини за активну фінансову та практичну допомогу в питанні облаштування державного кодону, закликав до подальшої плідної співпраці задля зміцнення обороноздатності країни. Зі свого боку, голови територіальних громад підтвердили готовність надати посильну підтримку Державній прикордонній службі.

В ході наради було розглянуто низку інших питань життєдіяльності району. Начальником Ковельської районної військової адміністрації дано конкретні доручення посадовим особам райдержадміністрації та головам територіальних громад. Ольга Миколаївна  подякувала міським, селищним, сільським головам, присутнім на нараді керівникам підприємств за вагомий внесок у підтримку Збройних Сил України, активну співпрацю у вирішенні проблем внутрішньо переміщених осіб, об’єднання зусиль жителів територіальних громад задля перемоги над ворогом.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з

громадськістю апарату Ковельської районної державної адміністрації

Переглядів 508

Галерея зображень