Версія для друку
Середа, 13 квітня 2022 19:14

Ковельщина гостинно приймає внутрішньо переміщених осіб з різних куточків України

У цьому мали змогу переконатись представники Німецького Червоного Хреста, які цими днями з гуманітарною місією перебували в Ковельському районі. Разом з начальником Ковельської районної військової адміністрації Ольгою Черен, головою районної ради В’ячеславом Швораком, головою Ковельської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Людмилою Стахорською гості з Німеччини відвідали хостел у селі Воля-Ковельська, де мешкає 50 внутрішньо переміщених осіб, в тому числі 15 дітей, які через війну змушені були залишити рідні домівки. Варто зазначити, що усі чоловіки призовного віку, які оселись у цьому хостелі, стали на військовий облік, засвідчивши готовність захищати Україну від російських загарбників.

Про прихисток для співвітчизників, чиї долі опалила війна, у даному випадку, подбав приватний підприємець Володимир Жвавінський, який надав для потреб внутрішньо переміщених осіб офісне приміщення. Тут, за словами самих мешканців, вони почуваються як удома, і безмежно вдячні усім причетним за створені комфортні умови для проживання, побуту, відпочинку дітей та дорослих, за чуйне ставлення і позитивне вирішення проблем. Громада Зеленського старостинського округу щоденно доставляє безкоштовні гарячі обіди, за потреби надається медична допомога. «Ми ніби потрапили до рідних людей» - зі сльозами на очах сказала одна із мешканок хостелу.

Як зазначила начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, районна влада спільно з органами місцевого самоврядування, волонтерами, усією громадою Ковельщини і надалі наполегливо працюватимуть задля пришвидшення перемоги над ворогом, дієвої підтримки Збройних Сил України та надання необхідної допомоги співгромадянам, які через війну опинились в складних життєвих обставинах.

 

Відділ організаційної, інформаційної

діяльності та комунікацій з громадськістю апарату

Ковельської районної державної адміністрації

Переглядів 347

Галерея зображень