Версія для друку
Середа, 02 березня 2022 15:00

Брифінг Офісу Президента України: ситуація щодо російського вторгнення станом на 13.00 год. 2 березня 2022 року

Брифінг Офісу Президента України. Спікер – радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович.

Наступ противника на Київ з північно-західної сторони – не вдається завдяки системній на вправній роботі Збройних Сил України. Вчора ЗСУ нанесли авіаційні та артилерійські удари по ворогу, які збили темпи російської операції.

На Чернігівському та Сумському напрямку зупинено просування ворога. Їх добивають наші партизани та військові, які розпочали справжнє полювання за колонами противника.

Сьогодні Харків – Сталінград XXI століття. Як і вся Україна. Є мета – психологічно зламати місто. Противник наносить удари по місту тяжкими реактивними системами залпового вогню та авіацією. Збройні Сили України, територіальна оборона та інші захисники міста вправно атакують ворога. Противник зазнає там нечуваних втрат. Вчора над містом збито декілька ворожих літаків.

У зоні ООС більша частина наших сил утримують свої позиції. Одна з наших бригад просунулися на околиці Горлівки та закріпляються. Вперше за сьомий день війни підрозділи ЗСУ пішли в наступ на окремому напрямку. І я думаю, що це не останній наступ. Скоро прийде час, коли ми будемо звільнювати наші землі, а не лише їх захищати

Маріуполь. Ситуація наразі спокійна, але можливі спроби противника атакувати передмістя. Наші військові готові та контролюють ситуацію.

У Херсоні продовжуються вуличні бої. Зафіксовані численні спроби інформаційної боротьби з боку противника. Шириться інформація, що Херсон впав. Це не правда. Наші військові та тероборона продовжують спротив і в місті, і навколо міста.

Вчора ворог зробив спробу висунутись в бік Миколаєва. Але в районі Баштановки був підданий нищівному повітряному удару і втратив багато людей, техніки та матеріальних запасів.

Величезна колона противника знищена поблизу Кривого Рогу.

Енергодар, Запорізька АЕС – противник зупинений на вході у місто. Україна попереджає про небезпеку бойових дій біля ядерних об'єктів. Місцеве керівництво вступило у переговори, аби пояснити всю небезпеку. Запоріжжя готове до оборони, як і Кривий Ріг.

Наступив певний психологічний перелом на полі бою. Противник масово кидає свою зброю та техніку, здається в полон, пересувається в бік білоруського чи російського кордону. Все більше військових відмовляються виконувати злочинні накази вищого керівництва. РФ кидає на війну курсантів військових училищ.

Офіційних даних, що білоруська армія бере участь у війні проти України поки що немає. Є сигнали, які перевіряються.

Ми нищимо противника. Вправно працює наша авіація та артилерія. Вчора у Харкові наші військові пішли у контратаку та розгромили 200-у бригаду противника – елітний підрозділ ЗС РФ. Вояки ЗСУ перемагають у прямих зіткненнях на полі бою.

Ворог буде розбитий. Перемога буде за нами.

Переглядів 362