Версія для друку
Четвер, 10 лютого 2022 09:04

Чергове засідання міжвідомчої робочої групи з обстеження діяльності лісопильних об’єктів та кар’єрів з видобутку піску на території Ковельського району

9 лютого 2022 року, заступник голови Ковельської районної державної адміністрації Дмитро Красносельський провів чергове засідання міжвідомчої  робочої групи з обстеження діяльності лісопильних об’єктів та кар’єрів з видобутку піску на території Ковельського району, за участі першого заступника голови райдержадміністрації Галини Коляди, начальника управління регіонального розвитку райдержадміністрації Віталія Сарапіна, депутата Ковельської районної ради Володимира Андросюка, радника голови Ковельської районної ради Івана Туся.

Про роботу міжвідомчої робочої групи з обстеження діяльності лісопильних об’єктів та кар’єрів з видобутку піску на території Ковельського району проінформувала Інна Боць, головний спеціаліст відділу інфраструктури, екології та житлово-комунального господарства управління регіонального розвитку райдержадміністрації, яка зазначила, що станом на сьогодні фактична кількість лісопильних об'єктів на території Ковельського району становить 362, з них діючих – 128.

Членами робочої групи у межах повноважень вживаються заходи з виявлення та припинення нелегальної роботи лісопильних об’єктів. За період діяльності робочою групою здійснено 36 обстежень лісопильних об’єктів. Під час яких перевірено дозвільні документи, документи на сировину, дотримання законодавства про працю тощо. Також власників пилорам проінформовано про легалізацію найманих працівників, дотримання правил з охорони праці та роз’яснено норми податкового, трудового та екологічного законодавства.

У діяльності 15 лісопильних об’єктів виявлено порушення вимог чинного законодавства, а саме: відсутність дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел у суб’єктів господарювання та декларації по охороні праці, а також наявні факти засмічення територій. Також виявлено деревину без відповідних документів (нечіповану, немарковану). За даним фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікацією ч. 1 ст. 246 КК України.

Працівниками Ковельського районного управління поліції ГУНП у Волинській області в суб’єкта господарювання на території підприємства було виявлено та вилучено 3 металеві бочки для випалювання деревного вугілля. За даним фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікацією ч. 1 ст. 241 КК України. На даний час триває досудове слідство.

За результатами проведеної роботи члени робочої групи вирішили наступне: вжити заходів для активізації діяльності в межах виконання покладених на неї завдань; здійснювати виїзні обстеження лісопильних об’єктів на території Ковельського району не менше, як 2 рази на місяць (за дорученням голови робочої групи); щокварталу проводити засідання робочої групи за результатами виїзних обстежень; вжити заходів в межах повноважень з виявлення та припинення нелегальної роботи лісопильних об’єктів та ліквідації нелегального обігу деревини на території Ковельського району, про які інформувати робочу групу у 5-денний термін з дня виявлення порушень вимог чинного законодавства, а також розробити пам’ятку для власників лісопильних об’єктів, щодо переліку необхідної документації для здійснення діяльності згідно вимог чинного законодавства.

 Впродовж засідання міжвідомчої робочої групи було розглянуто внесенні пропозиції до {\displaystyle {\vec {B}}}графіка обстежень лісопильних об’єктів на 2022 рік.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

 

Переглядів 431

Галерея зображень