Версія для друку
Четвер, 27 січня 2022 10:00

Вічна і світла пам'ять жертвам Голокосту!

27 січня – скорботна дата. У цей день Україна разом зі всією світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту –  однієї з найстрашніших та найжорстокіших сторінок історії людства ХХ сторіччя.

Трагедія єврейського народу в роки Другої світової війни – це застереження для всього людства про небезпеку нацизму, ненависті й нетерпимості, яка завжди нагадуватиме про страшні наслідки одержимої ідеології, яку сповідували прихильники фашизму. Через жахи гетто і нацистських таборів смерті пройшла безкінечна кількість чоловіків, жінок, дітей. І лише небагатьом з них вдалося вижити. Вони є живим підтвердженням того, що тиранія ніколи не святкуватиме перемогу.

Ця дата сповнена особливим трагізмом та болем. За період Голокосту на території України нацистами було знищено майже 1,5 мільйона євреїв.

У день скорботи та пам’яті ми схиляємо голови перед усіма, чиї життя забрали страшні події тих часів та з вдячністю згадуємо українців, які  намагалися їм допомогти, і нерідко платили за це своїм життям.

Нехай в кожному серці живе надія, що подібного лиха більше ніколи не повториться. Миру усім нам, суспільної єдності, злагоди та невтомності у відстоюванні загальнолюдських цінностей і творенні добра.

З повагою,

Ольга Черен, голова Ковельської районної державної адміністрації

В’ячеслав Шворак, голова Ковельської районної ради

Переглядів 343