Версія для друку
Вівторок, 25 січня 2022 15:16

Щотижнева оперативна нарада

Сьогодні, 25 січня  2022 року, в залі засідань райдержадміністрації відбулась щотижнева оперативна нарада, яку провела голова Ковельської  районної державної адміністрації Ольга Черен. Нарада пройшла за участю голови Ковельської районної ради В'ячеслава Шворака, заступників голови райдержадміністрації, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих установ району.

В ході наради йшлося про нагальні проблеми і завдання з їх вирішення у питаннях, віднесених законами України до повноважень районної державної адміністрації та про завдання райдержадміністрації щодо вирішення актуальних питань життєдіяльності району на поточний тиждень.

Голова Ковельської райдержадміністрації Ольга Черен зазначила, що пункти щеплення на Ковельщині забезпечені достатньою кількістю вакцини проти COVID-19.  На сьогодні важливо збільшити кількість вакцинованих осіб, щоб унеможливити поширення коронавірусної інфекції.

Про результати реалізації у 2021 році інвестиційних проєктів на території району доповіла начальник відділу інфраструктури, екології та житлово-комунального господарства управління регіонального розвитку райдержадміністрації Жанна Лук’янова.

Посадовець відмітила, що у 2021 році реалізація інвестиційних проєктів з будівництва, реконструкції та ремонтів об’єктів бюджетної сфери здійснювалася за рахунок різних джерел фінансування: коштів державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам за різними напрямками та бюджетними програмами, а також місцевих бюджетів.

Серед пріоритетних інвестиційних проєктів є об’єкти програми Президента України «Велике Будівництво». У 2021 році на території Ковельського району здійснювалась реалізація 10-ти таких об’єктів.  Будівельні роботи на 5-ти об’єктах повністю завершені, решта – перехідні об’єкти на 2022 рік.

Завершені об’єкти: «Реконструкція приймального відділення центральної районної лікарні Комунального некомерційного підприємства Ковельське міськрайонне територіальне медичне об'єднання Ковельської міської ради Волинської області по вул. Олени Пчілки, 4 в м. Ковелі» (загальна кошторисна вартість – 26 млн. 94тис. 824 грн); «Реставраційно-ремонтні роботи пам'яток культурної спадщини "Білого та Сірого будинків Косачів" (охорон. №030012-Н) с. Колодяжне Ковельського району» (загальна кошторисна вартість – 11 млн. 49 тис. 990 грн); «Нове будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. П. Мирного, 1  в смт Люблинець Ковельського району Волинської області» (загальна кошторисна вартість – 6 млн. 203 тис. 251 грн); «Капітальний ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини вул. Незалежності, 169,   с. Пульмо,  Шацького району» (загальна кошторисна вартість – 7 млн. 378 тис. 069 грн); «Капітальний ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини на вул. Незалежності, 102 в с. Облапи Ковельського району» (загальна кошторисна вартість – 1 млн. 976 тис. 800 грн).

Перехідні об’єкти:  «Реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Піща, вул. Центральна, 84 Шацького району» (загальна кошторисна вартість – 56 млн. 318 тис. 879 грн); «Нове будівництво мультифункціонального спортивного комплексу на базі практики спортивно-оздоровчого табору «Гарт» на оз. Світязь Шацького району (коригування)» (загальна кошторисна вартість – 27 млн. 849 тис. 514 грн); «Реконструкція навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. - дошкільного навчального закладу с. Вербка Дубівської сільської ради" з добудовою спортивного залу, їдальні та новим будівництвом котельні на вул. Ватутіна, 108 в с. Вербка Ковельського району (ІІ черга) (коригування)» (загальна кошторисна вартість об’єкта – 41 млн. 537 тис. 901 грн, першого пускового комплексу (початкова школа) – 26 млн. 165 тис. 069 грн); «Реконструкція спортивного ядра стадіону Локомотив по вулиці Сагайдачного, 5 В у м. Ковелі, Волинської області»  (загальна кошторисна вартість – 23 млн. 651 тис. 104 грн); «Нове будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральна, 19 в с. Уховецьк Ковельського району Волинської області» (загальна кошторисна вартість – 9 млн. 691 тис. 614 грн).

Крім вищезазначених об’єктів програми «Великого будівництва», за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток охорони здоров'я в сільській місцевості, завершено реалізацію 3-х об’єктів будівництва, роботи на яких були розпочаті в 2020 році. В результаті зроблено реконструкцію фельдшерсько-акушерського пункту під амбулаторію в селі Гірники, завершено капітальний ремонт амбулаторії в селі Скулин та відремонтовано дах амбулаторії в селі Кортеліси.

Також на завершальній стадії реалізація 3-х інвестиційних проєктів, в результаті яких планують завершити будівництво нової амбулаторії в селі Річиця, зробити капітальні ремонти амбулаторій в селах Смідин та Згорани.

За рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в районі передбачена реалізація 63 інвестиційних проєктів, на які  в 2021 році виділені кошти субвенції на загальну суму 38 млн. 729 тис. 500 грн  та місцевих бюджетів в сумі 8,7 млн. грн. Станом на 01.01.2022 року завершено реалізацію 46 проєктів, освоєно 30 млн. 860 тис. грн. коштів субвенції та 7,1 млн. грн. коштів місцевих бюджетів.

Начальник відділу юридичного забезпечення та з питань запобігання і виявлення корупції апарату Ковельської райдержадміністрації Мирослава Поляк ознайомила прсутніх з  новими змінами в реєстрі декларацій.

По завершенню наради голова райдержадміністрації Ольга Черен  ознайомила присутніх із заходам суспільно – політичного спрямування, що відбуватимуться в районі поточного тижня запросила до участі в них представників райдержадміністрації та районної ради, закликала представників райдержадміністрації максимально спрацювати над вирішенням, завдань поставлених перед структурними підрозділами та побажала усім вдалого, результативного робочого тижня.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю  апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 462

Галерея зображень