Версія для друку
Вівторок, 25 січня 2022 12:49

На Волині обговорили хід виконання завдань щодо формування військових частин територіальної оборони

Відповідна службова нарада з вирішення питань щодо забезпечення розгортання в області кадру військових частин ТрО відбулася 24 січня 2022 року у режимі відеоконференц-зв’язку. Захід пройшов за участі  голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка, його першого заступника Сергія Мовенка та заступника Андрія Ярмольського, заступника голови обласної ради Григорія Пустовіта, командирів військових частин, начальників територіальних центрів комплектування, голів райдержадміністрацій.

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року вступив  в дію прийнятий за ініціативи Президента України Володимира Зеленського Закон України «Про основи національного спротиву». Відповідно до зазначеного Закону, територіальну оборону на території області  очолює голова облдержадміністрації, на території районів – голови райдержадміністрацій, де створюються відповідні  штаби, керівником штабу є командир бригади або командир батальйону Сил ТрО відповідно. До складу штабу входять представники місцевих адміністрацій і всі силовики. Штаб діє як у мирний час, так і в особливий період.

«Сьогодні ми повинні чітко розуміти, як вибудована система управління та функціонування військових частин територіальної оборони, – наголосив очільник області Юрій Погуляйко. – Має бути сформований кадр військових частин ТрО, повинне бути професійне командування у батальйонах та бригадах, яке розуміє і готове виконувати поставлені завдання, а також у кожного підрозділу повинна бути облаштована локація. Усі ці завдання, які поставлені керівництвом держави, необхідно нам спільно з військовим командуванням організувати та виконати в області».

Відтак, як у свою чергу наголосив заступник голови облдержадміністрації Андрій Ярмольський, необхідно спільно проаналізувати, що вже зроблене у цьому напрямку, обговорити наявні проблемні питання та пошук шляхів їх вирішення. 

Про хід виконання заходів формування військових частин територіальної оборони та пропозиції щодо вирішення проблемних питань учасників наради поінформували командир батальйону військової частини А7028 Олександр Адамович та заступник військового комісара обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Павло  Свадовський.

«У складі 100-ї бригади територіальної оборони сформовано управління бригади та 5 батальйонів у Володимир-Волинському, Камінь-Каширському, Ковельському та Луцькому районах, а також у місті Луцьку, – зазначив Олександр Адамович. – Для дислокації батальйонів визначені приміщення, наразі вирішуються питання про їх передачу в оренду військовій частині».

Також, як поінформував командир батальйону 100-ї бригади ТрО, спільно з головами райдержадміністрацій та територіальних громад приміщення поступово облаштовуються, аби у них було наявне опалення, світло та водопостачання. Окрім того, опрацьовується питання матеріально-технічного забезпечення, зокрема, засобами зв'язку, комп’ютерною технікою, меблями, автотранспортом.  

Відтак, в ході нарада обговорені проблемні питання у розрізі кожного батальйону та напрацьовано шляхи їх вирішення.

Як наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко, з метою вирішення проблемних питань необхідно чітко визначити завдання для усіх рівнів влади.

«Якщо є якісь питання, які не вирішуються на районному рівні, облдержадміністрація готова до співпраці та надання необхідної допомоги, – зазначив Сергій Мовенко. – Також з метою належного матеріально-технічного забезпечення батальйонів ТрО необхідно у районах прийняти відповідні Програми або ж внести зміни в уже діючі». 

До слова, під час наради за належну допомогу у формуванні кадру військових частин ТрО на Волині бригадний генерал Сергій Літвінов вручив голові облдержадміністрації Юрію Погуляйку гравертон від командування ОК «Захід». Також очільник області за проведену роботу у цьому напрямку отримав Подяку військового комісара обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Романа Кулика.

Слід зазначити, що результатами службової наради прийняті відповідні доручення. Відтак, робота щодо формування військових частин територіальної оборони в області продовжується.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Previous

Переглядів 449