Версія для друку
Субота, 22 січня 2022 09:00

День Соборності України – подія, що дала поштовх всім українцям до єднання в єдину державу

Сьогодні ми відзначаємо подію, яку по праву можна назвати значимою в історичному минулому України та одночасно не менш актуальною сьогодні. Подію, яка 103 роки тому дала поштовх до єднання всім українцям в єдину державу, а сьогодні вкотре спонукає нас до розуміння важливих речей – єдності, злагоди, порозуміння.

22 січня 1919 року здійснилася мрія українців об’єднатися етнічно і територіально – на головній площі Києва проголошено Акт Злуки українських земель. Після проголошення Соборності український народ, долаючи важкі випробування, ще не одне десятиліття боровся за реальну незалежність та єдність України. 

Питання територіальної цілісності нашої країни знову загострилося з початком воєнних дій на Сході. Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Повернення окупованих Криму і окремих районів Донеччини та Луганщини залишається на порядку денному національних завдань. 

Чи не найбільший внесок у збереження українських кордонів сьогодні роблять наші військові. Ми цінуємо їх подвиг і бережемо у серцях пам'ять про загиблих захисників. 

Адже кожен з нас робить все можливе, аби в наших сім’ях панували злагода і добробут. Український народ – це теж велика родина, яка має жити в мирі та єдності. 

Дорогі волиняни! У День Соборності, дійсно значущий для українців, щиро бажаю усім нам миру, злагоди, єдності, віри в нашу незалежну, соборну Україну. 

З Днем Соборності України!

 

Голова обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко

Переглядів 643