Версія для друку
П'ятниця, 19 листопада 2021 16:36

На Волині підбили підсумки Фестивалю нацменшин «Україна – мій дім»

Понад 300 виконавців та колективів взяли участь у Фестивалі-конкурсі пісні і танцю, організованому управлінням освіти і науки, управлінням культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації та Волинським державним центром естетичного виховання учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів.

Днями в обласному центрі Волині відбулось підбиття підсумків Фестивалю-конкурсу пісні і танцю національних меншин «Україна – мій дім».

Цього року Фестиваль зібрав понад 300 учасників – учнів і вихованців закладів загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти області, представників громадських організацій, товариств, громад – кожен з яких представляв культуру свого народу.

У двох номінаціях конкурсної частини Фестивалю, а саме «Вокал» та «Хореографія», соло-виконавці та колективи-учасники демонстрували володіння навиками вокального мистецтва, чистоту виконання, емоційність виступу, оригінальність постановки номеру та естетику костюмів.

За результатами конкурсу, в якому звучали пісні польською, білоруською, іспанською, чеською, єврейською та німецькою мовами, у номінації «Вокал» І місце розділили:

Юлія Друзюк, вихованка Будинку дитячої та юнацької творчості м.Берестечка;Уляна Сурмик, вихованка Центру позашкільної освіти м.Володимир-Волинського;Ірина Капітанюк, учениця Любомльського професійного ліцею;дует «Маргаритки» Волинського обласного товариства чехів «Матіце Волинська»;«Волинські соловейки» товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка.

У номінації «Хореографія» на розгляд суддів хореографічні колективи представили білоруські, польські, циганські, єврейські, іспанські і німецькі танці, І місце посіли:

народний ансамбль народного танцю «Радість» Палацу учнівської молоді м.Луцьк;народний ансамбль народного танцю «Барвінок» закладу позашкільної освіти «Ковельський Палац учнівської молоді імені Івана Франка»;студія зразкового народного ансамблю «Вертуни» Гіркополонківського ліцею Боратинської сільської ради.

Переможці Фестивалю-конкурсу «Україна – мій дім» нагороджені грамотами та призами профільних управлінь обласної державної адміністрації.

Щиро вітаємо учасників та керівників з перемогою!

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Previous

Переглядів 367