Версія для друку
Вівторок, 05 жовтня 2021 12:24

На щотижневій нараді в райдержадміністрації

Сьогодні, 5 жовтня  2021 року, в залі засідань райдержадміністрації відбулась щотижнева оперативна нарада, яку провела голова Ковельської  районної державної адміністрації Ольга Черен. Нарада пройшла за участю голови Ковельської районної ради В'ячеслава Шворака, заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана, заступника голови районної ради Андрія Броїла, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих установ району.

В ході наради йшлося про нагальні проблеми і завдання з їх вирішення у питаннях, віднесених законами України до повноважень районної державної адміністрації та про завдання райдержадміністрації щодо вирішення актуальних питань життєдіяльності району на поточний тиждень.

Голова Ковельської райдержадміністрації Ольга Черен зазначила, що пункти щеплення на Ковельщині забезпечені достатньою кількістю вакцини проти COVID-19.  На сьогодні важливо збільшити кількість вакцинованих осіб, щоб унеможливити поширення коронавірусної інфекції.  Ольга Миколаївна закликала учасників наради  відповідально поставитися до цього і у короткі терміни завершити вакцинальну кампанію державних працівників.  

Про роботу сектору з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації доповів завідувач сектору Сергій Хомич. У своєму виступі посадовець відмітив, що станом на 1 жовтня 2021 року сектором було організовано та проведено: 6 засідань спостережної комісії райдержадміністрації; 10 засідань районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де було заслухано та обговорено 25 питань; 10 засідань комісії з питань альтернативної (невійськової) служби; 1 організаційне засідання робочої комісії з координації дій державних органів, що здійснюють державний контроль за виробництвом та обігом підакцизних товарів, запобігання і протидії контрабанді на території району. З метою якісного проведення призову громадян України на строкову  військову службу, розпорядженням голови райдержадміністрації від 19 серпня 2021 року № 166 «Про проведення  призову громадян України на строкову  військову службу на території району у жовтні-грудні 2021 року» створено основну та резервну районні призовні комісії і визначено відповідальних виконавців заходів призову.

Спільно з Ковельським районним управлінням Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області, розроблені та затверджені розпорядженням голови райдержадміністрації від 24 червня 2021 року № 134 заходи із забезпечення охорони врожаю зернових культур та грубих кормів від пожеж в районі у 2021 році.

Завідувачем сектору було взято участь в проведенні спеціального об’єктового тренування з питань цивільного захисту за темою: «Дії органів управління та сил цивільного захисту Ковельського проммайданчика (вул. Лісова, 1, с.Дубове) Бібрського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів ТОВ «Оператор ГТС України» щодо ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру»; військових навчань з військовозобов’язаними навчальної роти контр-диверсійної боротьби військової частини А7028 територіальної оборони на території злітної смуги с.Радовичі, Ковельського району, Волинської області; стратегічного командно-штабного навчання з 23 вересня по 01 жовтня, де було розгорнуто пункт управління штабу району територіальної оборони в новій моделі територіальної оборони, передбаченої Законом України «Про основи національного спротиву», який вводиться в дію з 01 січня 2022 року та проведено моделювання та відпрацювання ситуацій, які можуть виникнути при оголошенні правового режиму воєнного стану.

Голова Ковельської районної ради В'ячеслав Шворак запросив учасників наради на засідання сьомої сесії  восьмого  скликання районної ради, яке відбудеться 7 жовтня 2021 року, о 10.00 год.

По завершенню наради голова райдержадміністрації Ольга Черен  ознайомила присутніх із заходам суспільно – політичного спрямування, що відбуватимуться в районі поточного тижня запросила до участі в них представників райдержадміністрації та районної ради, закликала представників райдержадміністрації максимально спрацювати над вирішення завдань поставлених перед структурними підрозділами та побажала усім вдалого, результативного робочого тижня.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю  апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 431

Галерея зображень