Версія для друку
Середа, 22 вересня 2021 17:02

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» запустив онлайн-платформу для вивчення історії в школах

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» запустив освітній IT-продукт – онлайн-платформу «Червона точка пам’яті» https://edu.babynyar.org/. Ця освітня платформа створена для практичного вивчення історії Другої світової війни та Голокосту.

Відтак, освітній продукт є помічником учителів історії та пропонує нову методику викладання шкільного предмета, інтерактивну та цікаву для учнів. Зокрема у сучасному інтерактивному форматі, за допомогою документів, світлин, спогадів очевидців вона розповідає про події тих днів.

Слід зазначити, що школярі разом із вчителями можуть додати на платформу записані ними особисто спогади очевидців, оцифровані домашні архіви та музейні експонати, документуючи таким чином локальну та регіональну історію Другої світової війни та Голокосту.

У такий спосіб можна допомогти завдяки історичним фрагментам відновити цілі сторінки історії для нащадків. Усі записані свідчення й оцифровані пам’ятки додаються на платформу та стають червоними точками на карті, які складаються в спільну єдину історію. 

«Основний принцип роботи школяра з платформою – вивчення через емпатію. На відміну від традиційного підходу, робота з платформою забезпечує переживання досвіду історичних подій завдяки зануренню в історію своєї сім’ї та, як наслідок, емпатії, як відчували події тих часів близькі та родичі дитини, – зазначила директорка освітніх проєктів Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» Анна Мазарчук. – Ми хочемо сприяти формуванню такого суспільства, у якому не можливе повторення трагедії, подібної до Голокосту. І закликаємо всіх учителів залучати учнів до роботи з платформою та збагачувати уроки історії проєктними, дослідницькими методами».

До слова, платформа та методичні матеріали для роботи з освітніми проєктами платформи схвалені Міністерством освіти і науки України.

За матеріалами Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр»

Переглядів 385