Версія для друку
Понеділок, 20 вересня 2021 16:12

На черговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Сьогодні, 20 вересня 2021 року, під головуванням очільниці Ковельської районної державної адміністрації, голови районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ольги Черен, відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У засіданні комісії взяли участь заступник голови Ковельської районної державної адміністрації  Роман Кульцман,  голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, заступник голови районної  ради Андрій Броїло, голови  та представники територіальних громад Ковельщини.

Про запобігання поширенню на території Ковельського району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 року № 855 доповів Ростислав Хільчук, т.в.о. завідувача Ковельського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», який детально проаналізував ріст захворювань по територіальних громадах, закцентувавши увагу на навчальних та медичних закладах району.

Зокрема, заслухавши і обговоривши інформацію Хільчука Ростислава,  відповідно до повноважень та в межах чинного законодавства, члени комісії вирішили забезпечити неухильне дотримання протиепідемічних заходів і обмежень, що встановлені Постановою для відповідного рівня епідемічної небезпеки, а також провести широке інформування та роз’яснення серед населення, щодо встановлених протиепідемічних заходів та обмежень, для відповідного рівня епідемічної небезпеки,  та обов’язкового їх дотримання підприємствами, установами, організаціями, їх посадовими особами, фізичними особами.

 Також серед завдань, прописаних у протоколі комісії, - забезпечення посиленого контролю за виконанням обмежень, що визначені Постановою та вжиття передбачених чинним законодавством заходів для притягнення до відповідальності осіб за їх порушення, а також вжиття заходів щодо збільшення охоплення вакцинацією від COVID-19 працівників освіти району до 80% в кожному навчальному закладі.

Т.в.о. начальника управління регіонального розвитку райдержадміністрації Жанна Лук’янова проінформувала присутніх про стан готовності органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування району до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із забезпеченням теплопостачання споживачам, під час проведення опалювального сезону 2021/2022 року.

Проблеми питної води мають системний характер і потребують комплексного вирішення, тому дане питання було винесено на чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про стан забезпечення населення Ковельського району якісною та безпечною для здоров’я людини питною водою проінформував начальник Ковельського управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Микола Король. У своїй доповіді Мкола Петрович, зазначив, що Держпродспоживслужбою визначені основні пріоритетні напрямки, спрямовані на забезпечення населення якісною питною водою і постійно здійснюються заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог санітарного законодавства на підприємствах питного водопостачання та водовідведення а також вживаються  відповідні заходи щодо усунення виявлених порушень.

На завершення, Ольга Черен  зазначила,  що рішення  районної комісії, прийняті у межах повноважень,  є обов’язковими   для   виконання   органами   виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території району.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

 

Переглядів 412

Галерея зображень