Версія для друку
Середа, 15 вересня 2021 14:33

У Ковельському районі, як і на Волині загалом, ситуація із захворюванням на COVID-19 не є благополучною

15 вересня 2021 року заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук зустрілася із головою Ковельської РДА Ольгою Черен,  керівниками територіальних громад та медичних закладів Ковельського району щодо ситуації із COVID-19 та ходом вакцинації проти цієї хвороби.

Як повідомила головний державний санітарний лікар в області Наталія Янко, у Ковельському районі за тиждень зареєстровано 116 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 проти 47 за попередній (захворюваність зросла у 2,5 рази). Ріст захворюваності зареєстровано в  м. Ковелі та 12 ОТГ району.  Найбільша кількість  нових випадків виявлено в м. Ковелі (39 проти 10 – ріст на 290%), Турійській ТГ (32 випадки проти 19 – ріст на 68%). Погіршення епідситуації спостерігається також на територіях Дубівської, Колодяжненської, Люблинецької, Любомльської та Шацької ТГ.

Окрім того, станом на 15 вересня 2021 року мешканці Ковельського району отримали 33 тис. 622 щеплення (16,4%).

«За даними моніторингу показників вакцинації проти COVID-19, на сьогодні найменший відсоток вакцинованого населення у Шацькій ТГ – 11,2% та Любомльській ТГ – 10,8%, – зазначила Наталія Янко. – В жодній територіальній громаді області не досягнуто рекомендованих показників вакцинації – 80% населення».

Відтак, учасники наради обговорили процес вакцинації проти COVID-19 у різних сферах життєдіяльності Ковельського району. Як зауважила Людмила Тимощук, пріоритетною галуззю залишається освіта. Адже у разі введення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки школа закривається на карантин, якщо не щеплено від коронавірусної хвороби 80% її персоналу.

«Ми усі зацікавлені у тому, щоб лишится працювати у звичному режимі, а діти щоб мали змогу отримати повноцінні знання безпосередньо у школі, а не під час дистанційного навчання, – зазначила заступниця голови ОДА. – Тому, не розумію спротиву проти вакцинації. Вона необхідна, щоб не лише зберегти життя людей, а й для того, щоб повноцінно працювали ті чи інші підприємства».

Також Людмила Тимощук повідомила, що на Волині госпіталізація від перебігу коронавірусної хвороби є однією із найвищих. Така ознака свідчить про важкий перебіг захворювання в осіб, які не були щепленими.

Детально про те, як працюватимуть заклади освіти з 20 вересня відповідно до нових карантинних вимог, можна дізнатися за посиланням: https://bit.ly/2VLSPT7

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 295