Версія для друку
Середа, 15 вересня 2021 16:20

Відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації 

Сьогодні, 15 вересня 2021 року, під головуванням голови Ковельської райдержадміністрації Ольги Черен, та за участі заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана, голови Ковельської районної  ради В’ячеслава Шворака, начальника Ковельського районного управління поліції майора поліції Андрія Литвина, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, голів та представників громад, керівників окремих установ району відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації.

Під час засідання члени колегії та запрошені розглянули наступні питання:      

Про стан вакцинації від COVID-19 працівників закладів освіти Ковельського району. Про створення служб у справах дітей в територіальних громадах Ковельського району. Про стан здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади виконавчим комітетом Старовижівської селищної ради. Різне.

Про стан вакцинації від COVID-19 працівників закладів освіти Ковельського району проінформувала Ірина Ревейчук, начальник управління гуманітарного розвитку райдержадміністрації.

У своєму виступі Ірина Федорівна зазначила, що Міністерство охорони здоров’я вже ініціювало переведення всієї території України із «зеленого» на  «жовтий» рівень епідемічної безпеки. Станом на середину вересня  в країні, в тому числі і у Волинській області, вже перевищені  деякі індикатори, що дає   підстави для прийняття вищезгаданого рішення.

         Динаміка захворюваності на СОVID-19 в області та районі  щодня погіршується. Тому єдиним методом захисту від коронавірусної  інфекції залишається вакцинація. Тому працівниками райдержадміністрації   спільно із органами місцевого самоврядування проведено ряд першочергових організаційних заходів з активізації проведення вакцинації серед працівників галузі освіти. Однак, розпочався новий навчальний рік і вже зареєстровані спалахи СОVID-19 у навчальних закладах Турійської територіальної громади. Дані заклади освіти переведено на  дистанційну форму навчання.

Начальником управління гуманітарного розвитку райдержадміністрації детально проаналізовано показники вакцинації в розрізі всіх територіальних громад Ковельського району і рекомендовано головам територіальних громад щоденно проводити моніторинг, аналіз, розгляд  даного питання на робочих нарадах із залученням батьківської громадськості, так, як вони є частиною навчального процесу. Доповідач наголосила, що Міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком поставлено завдання  державним органм з відповідними повноваженнями щодо контролю кількості вакцинованого персоналу в школах. Вони виявлятимуть порушення, за які згодом персонал нестиме адміністративну відповідальність.

Уряд 13 вересня 2021 року змінив постанову про карантинні обмеження в Україні і через 7 днів від публікації документу зміни набудуть чинності, а вони передбачають що: у червоній зоні школи можуть працювати тільки за тієї умови, якщо буде вакцинований увесь персонал, а у жовтій зоні карантину зможуть працювати навчальні заклади, якщо 80% персоналу матимуть хоча б одну дозу щеплення проти коронавірусу.

Начальник  служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій Ілюшик, проінформував присутніх про те, що на сьогоднішній день кожною територіальною громадою Ковельського району створено службу у справах дітей. Штатна чисельність працівників таких служб виконавчих органів сільських, селищних рад відповідних територіальних громад встановлюється з розрахунку 1 працівник не більше, а ніж на одну тисячу дітей, але не менше одного працівника на об’єднану територіальну громаду..

Про стан здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади виконавчим комітетом Старовижівської селищної ради доповів на колегії Старовижівський селищний голова Василь Камінський.

У різному учасники засідання колегії обговорили питання загибелі і травмування людей, а також  пожежної безпеки в районі.

Також, Валентин Прищенко, заступник військового комісара - начальник мобілізаційного відділу Ковельського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки,  звернув увагу представників громад щодо допомоги в організації та проведенні навчань загонів територіальної оборони.   

Представник 6 прикордонного Волинського загону Західного регіонального управління державної прикордонної служби України Роман Космін наголосив на необхідності вжиття всіх необхідних заходів для прискорення процесу відведення земельних ділянок на облаштування державного кордону.  

Заслухавши доповідачів та обговоривши виступи, члени колегії, із врахуванням зауважень, пропозицій та доповнень, прийняли відповідні рішення з кожного із внесених до порядку денного засідання колегії питань.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 402

Галерея зображень