Версія для друку
П'ятниця, 10 вересня 2021 15:20

Третій молитовний сніданок у Луцьку: молитви за Україну та благодійний збір коштів

Сьогодні, 10 вересня, в обласному центрі Волині відбувся третій молитовний сніданок, участь в якому взяла і заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук. Як і Національний молитовний сніданок України, який днями пройшов у Києві, захід у Луцьку цьогоріч присвячений 30-ій річниці незалежності України.

У приміщенні Волинського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка зібралися близько 200 учасників, у тому числі, керівництво області та міста, депутати, представники релігійних громад та громадських об’єднань, науковці, бізнесмени, волонтери та відомі волиняни.

Під час молитовного сніданку представники різних релігійних конфесій виголосили ряд молитов. Також перед учасниками заходу виступили представники місцевої влади.

Учасників благодійного заходу привітала й заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.

«Дякую Богу, що настав новий день та зійшло сонце, дякую, що ми маємо можливість сьогодні бачити один одного,–  сказала Людмила Тимощук. –  Щиро хочу, аби в усій Україні настав мир і в нашій державі закінчилося дві війни – на на Сході України та «війна» з COVID-19».

Слід зазнчити, що третій молитовний сніданок у Луцьку, як і два попередні, що проходили у 2018 та 2019 роках, – захід духовного та благодійного спрямування. Адже традиційно його учасники збирають кошти для благодійних цілей. Цьогоріч гроші жертвували для Волинського обласного територіального медичного об'єднання захисту материнства і дитинства, аби придбати діагностичне обладнання для неонатального центру.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 366