Версія для друку
Субота, 28 серпня 2021 15:55

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України!»: у патріотичному забігу взяли участь понад 350 волинян

Всеукраїнський патріотичний забіг з легкої атлетики в пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України!» відбувся у Луцьку сьогодні, 28 серпня 2021 року.

На Театральному майдані Луцька зібралося понад триста бажаючих віддати шану полеглим воїнам. Зокрема, зареєструвалися 277 учасників, найменшому з яких 4 роки, найстаршому – 70. Крім того, відразу на майдані підходили бажаючі долучитись до пробігу разом із друзями, побратимами, членами родин. Загалом понад 350 чоловік взяли участь у заході, незважаючи на погодні умови.

Перед початком забігу пам’ять загиблих за незалежність і суверенітет України воїнів АТО/ООС вшанували хвилиною мовчання, а також духовенство відслужило панахиду. Перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко разом з іншими представниками обласної та міської влади, учасниками пробігу, родичами та друзями загиблих героїв поклали квіти до стели «Героїв Небесної Сотні - Загинули за єдність України».

Учасники пробігли дистанцію 1200 м за маршрутом Театральний майдан – проспект Волі – перехрестя на вулиці Шопена і проспекту Волі – Театральний майдан. Кожен отримав номер з ім’ям та прізвищем загиблого Героя, а також диплом учасника та медаль на фініші пробігу.

Також на спортивному дійстві було зібрано 1061 гривня для волонтерського руху «Меценати для солдата», які будуть використані для цьогорічних першокласників – дітей загиблих та померлих учасників АТО/ООС.

Захід відбувся за підтримки управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації, Федерації легкої атлетики Волинської області, Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», працівників сфери фізичної культури і спорту, молодіжної політики та національно-патріотичного виховання, громадської організації «Спілка воїнів АТО», громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «Надія», волонтерського проекту «Меценати для солдата», департаменту сім’ї молоді та спорту Луцької міської ради.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Previous

Next

Переглядів 393