Версія для друку
П'ятниця, 27 серпня 2021 17:14

 «Білий та сірий будинки Косачів» у селі Колодяжне – на реставрації 

В рамках програми Президента «Велике будівництво» у «Білому та сірому будинках Косачів», які належать до Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки розпочато ремонтно-реставраційні роботи.

Внаслідок тривалої експлуатації та дії природних факторів меморіальні будиночки перебували у незадовільному стані та потребували негайного втручання з боку реставраторів задля збереження пам’ятки культурної історії України.

Перебуваючи з робочою поїздкою у Колодяжненській територіальній громаді голова Ковельської  районної  державної  адміністрації Ольга Черен оглянула початок реставраційно-ремонтних робіт пам'яток культурної спадщини «Білого та Сірого будинків Косачів» (охорон. №030012-Н) с.Колодяжне Ковельського району, які проводить ТзОВ «Житлобуд-2». Загальна кошторисна вартість даного об’єкта – 11 млн. 49 тис. 990 гривень.

У 2021 році на цей об’єкт передбачені кошти ДФРР в сумі 9 млн. 944 тис. 986 грн (відповідно до розпорядження КМУ від 12 квітня 2021 року №297-р) та 1 млн. 105 тис. грн –  з обласного бюджету.

Робочим проєктом передбачається здійснення комплексу заходів з покращення технічного стану об’єктів та їх фізичного збереження в існуючому вигляді, які не зачіпають історичної сутності та не змінюють характеристик властивостей, які є предметом охорони пам’яток.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 472

Галерея зображень