Версія для друку
Вівторок, 03 серпня 2021 13:51

Оперативна нарада

Сьогодні, 3 серпня 2021 року, заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман провів оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації. В нараді взяли участь, голова районної ради В’ячеслав Шворак, заступник голови районної ради Андрій Броїло,  окремі селищні, сільські голови  району.

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій Ілюшик доповів про роботу та створення служб у справах дітей в територіальних громадах. Посадовець відмітив, що на території району проживає 47852 дитини віком від 0 до 18 років. На обліку служби у справах дітей  райдержадміністрації перебуває 319 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах і проживають у 126 сім’ях, з них 4 дитини самовільно залишають місце проживання і 18 дітей, які зазнали психологічного насильства. З метою попередження злочинності та правопорушень, поширення наркоманії та пияцтва, службою у справах дітей розроблено поквартальний графік проведення рейдів-перевірок в денний та у вечірній час, по дотриманню раціонального проведення дозвілля неповнолітніх, молоді в районі та перевірці умов виховання дітей в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Виявлено 19 сімей, в яких проживають 46 дітей, з них 3 дитини залишилися без батьківського піклування та 15 дітей було вилучено з сімей у зв’язку із загрозою життю та здоров’ю. Станом на 2 серпня 2021 року на первинному обліку у службі у справах дітей Ковельської райдержадміністрації перебуває 278 дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування. З них дітей-сиріт – 87, дітей, позбавлених батьківського піклування 0 191. В сім’ях опікунів, піклувальників проживає 192 дитини.  На території Ковельського району перебуває на первинному обліку та проживає 59 усиновлених дітей, за умовами проживання і виховання яких здійснюється нагляд. В районі створено і функціонує 15 прийомних сімей,  в яких виховується 33 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 дитячих будинки сімейного типу, в яких 22 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього в ДБСТ виховується 46 дітей вищевказаної категорії. З метою захисту прав та інтересів дітей, підготовлено та направлені громадам рекомендації про невідкладне утворення служб у справах дітей Ковельського району. Станом на 2 серпня 2021 року з 23 територіальних громад, які розташовані на території Ковельського району, створені служби у справах дітей у 16 територіальних громадах. Не створені служби у справах дітей у Самарівській, Головненській, Забродівській, Заболотівській, Велимченській, Рівненській територіальних громадах.

Заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман наголосив, що службою у справах дітей райдержадміністрації неодноразово проводилася з органами місцевого самоврядування інформаційно-роз’яснювальна робота та надавалася методична допомога з питань  утворення служб у справах дітей у складі виконавчих органів сільських, селищних, міських рад територіальних громад. Проте, вище зазначені  територіальні громади до цього часу так і не утворили служби у справах дітей у складі своїх виконавчих органів рад, що не відповідає діючим вимогам законодавства та може призвести до порушення інтересів держави в частині гарантування забезпечення належного захисту прав дітей.

«В Конституції України чітко передбачено право на захист дітей і я хочу, щоб всі громади, які взяли на себе повноваження розуміли, що в них є обов’язки і відповідальність за порушення таких прав. Тому служби у справах дітей слід створити невідкладно»,- наголосив Роман Ярославович.

Присутні на нараді керівники та представники громад проінформували про те, коли будуть утворенні відповідні структурні підрозділи у виконавчих апаратах відповідних рад.

Перший заступник  начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Ювченко зупинилась на питанні щодо  невідкладного погашення заборгованості Заболоттівською, Головненською селищними, Дубечненською сільською радами по виплаті грошової компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

В підсумку наради заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман ознайомив учасників наради із заходами суспільно – політичного спрямування, що відбуватимуться в районі цього тижня, а також запросив до участі в них працівників райдержадміністрації і закликав максимально спрацювати над вирішенням завдань, поставлених перед структурними підрозділами.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 516

Галерея зображень