Версія для друку
Понеділок, 02 серпня 2021 09:25

На Ковельщині відбулась низка заходів із вшанування пам’яті легендарної землячки Лесі Українки

1 серпня 2021 року минуло 108 років з дня смерті геніальної української поетеси, драматурга, фольклориста, громадської діячки Лесі Українки. 

Леся Українка – знакова постать в українській літературі, культурі та й, зрештою, в історії країни. Безперечно, особливо шанують поетесу на її рідній землі — у селі Колодяжне. Тут свято бережуть Лесину спадщину, і з року в рік відзначають усі важливі в біографії геніальної поетеси дати. 

Біля пам’ятника Лесі Українки, що на території Колодяжненського літературно-меморіального музею, представники влади та гості свята говорили про велич її творчості як видатного явища світової культури та бажали гостям свята гарного поетичного настрою, неповторних вражень, позитивних емоцій від перебування в особливих місцях Ковельщини, де жила і писала свої геніальні твори Леся Українка.

Заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман у своєму виступі зазначив, що життєвий шлях Лесі Українки – це приклад громадянської мужності, а її творча спадщина – неоціненний скарб для українського народу.

По завершенні тематичного заходу до підніжжя пам’ятника Лесі Українки присутні поклали квіти.

Заходи, приурочені пам’яті Лесі Українки,  продовжились у місті Ковелі, де представники районної та міської влади, освіти,  громадських організацій, учасники етнофестивалю “На гостини до Лесі” поклали квіти до підніжжя монумента безсмертній поетесі.

Також цього дня на учасників етнофестивалю чекала оглядова екскурсія урочищем Нечимне «Стежками Лесі Українки». Гості свята мали нагоду побувати у музеї «Лісова пісня», побачити чарівний ліс, Лесин дуб, місце, де стояла хатинка дядька Лева і озеро, яке, на жаль, уже заросло різнотрав’ям, але колись поетеса побачила його таким, як описала у драмі-феєрії.

Головна частина дійства відбулась у вигляді літературно-мистецької композиції на імпровізованій сцені у самісінькій гущаві лісу. Доповнювали загальну творчу атмосферу тематично облаштовані виставки декоративно-прикладного мистецтва та вироби народних умільців.

 

Відділ з питань організаційної, інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 431

Галерея зображень