Версія для друку
Вівторок, 27 липня 2021 17:57

Щоб вакцинація проти COVID-19 була дієвою, вона повинна бути масовою

На цьому наголосила заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук сьогодні, 27 липня 2021 року, під час засідання Волинської Ради Церков.

До робочої зустрічі з питань вакцинації долучилися також заступник очільника області Анатолій Костик, начальниця управління культури та з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ольга Чубара і представники релігійних організацій області.

«Вкотре з вами зібралися, аби напрацювати шляхи боротьби з коронавірусною інфекцією. Наразі таким ефективним способом є щеплення проти COVID-19, – сказала до присутніх Людмила Тимощук. – Ви знаєте, що у Європі, і вже й в Україні, вирує штам коронавірусу «Дельта», який є надто агресивним та викликає важкий перебіг хвороби. Боюся, що у разі недостатньої кількості щеплень, може погіршитися ситуація із новими захворюваннями. Попри те, що на Волині достатня кількість кисню та ліжкомісць у лікарнях, якщо хворітимуть більше однієї тисячі волинян на день, то це призведе до медичного колапсу. Щоб цьому запобігти, необхідно створити колективний імунітет до хвороби, а саме вакцинуватися».

Заступники голови облдержадміністрації закликали представників Ради Церков отримати щеплення проти коронавірусної інфекції, так як вони, контактують з великою кількістю людей.

Окрім того, Людмила Тимощук розповіла, що на Волині є достатня кількість вакцин проти COVID-19. Тому кожен бажаючий житель області може щепитися, переконавшись, що у нього задовільний стан здоров’я, тобто не підвищена температура чи артеріальний тиск.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 368