Версія для друку
Вівторок, 27 липня 2021 18:55

У Ковельському районі проаналізували стан оздоровлення та відпочинку дітей

27 липня 2021 року у Ковельському районі відбулось виїзне засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей. Провела зустріч заступниця голови облдержадміністрації, голова комісії Людмила Тимощук.

Пріоритетом засідання стали діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки у місті Ковелі та Ковельському районі та забезпечення їх оздоровчо-відпочинковими послугами в повній мірі.

За інформацією представників Ковельської  райдержадміністрації, міської ради та територіальних громад району, протягом першого літного місяця оздоровленням та відпочинком охоплено 4098 дітей пільгових категорій, що становить 2,9% від загальної чисельності дітей шкільного віку.

Враховуючи потреби молоді різного соціального забезпечення, на базі загальноосвітніх навчальних закладів Володимир-Волинської, Ковельської, Луківської та Ратнівської територіальних громад організовано роботу таборів з денним перебуванням. Всього функціонувало 32 табори, де відпочило 2760 дітей.

У розпалі робота стаціонарних дитячих баз відпочинку. Зокрема, у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку «Супутник» (с.Світязь), «Ровесник» (с.Забороль), «Прикордонник» (с.Литовеж), «Світязь (с.Пульмо) перебували на відпочинку та оздоровленні більше 2000 учнів.

Здійснюється оздоровлення дітей за кошти державного бюджету за путівками Мінсоцполітики України у дитячих центрах «Артек» (м.Київ) та «Молода гвардія» (м.Одеса). Окрім цього, область очікує путівки від Мінсоцполітики для оздоровлення дітей пільгових категорій у таборах вищої категоії, які розміщені в гірській місцевості.

За результатами засідання комісії Людмила Тимощук відзначила позитивну динаміку у виконанні поставлених завдань у Ковельському районі та підкреслила, що діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, є пріоритетом влади не лише у літній період.

Також заступниця голови нагадала усім присутнім про важливість вакцинації від коронавірусної інфекції, особливо напередодні нового навчального року. Щеплення, як свідомий вибір кожного, на сьогодні є єдиним захистом та вкладом у здоров’я наших родин.

Previous

Next

Переглядів 428