Версія для друку
Четвер, 22 липня 2021 17:59

Раціональне використання природних багатств Ковельщини

22 липня 2021 року, начальник управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Юрій Горбенко, спільно з першим заступником голови Ковельської райдержадміністрації Сергієм  Книшем, головою Ковельської районної ради В`ячеславом Швораком,  заступником голови Ковельської районної ради Андрієм Броїлом здійснили  виїзну  робочу зустріч з керівником ТзОВ «Волиньсапрофос», діяльність якого спрямована на виробництво органічних добрив, вирощування органічної малини.

Юрій Шуляк, директор ТзОВ «Волиньсапрофос»,  розповів присутнім про виробництво органічних добрив преміум-класу на основі сапропелю, також ознайомив з матеріально-технічною базою даного підприємства.

Органічне добриво: SaproLife™, а саме – сапропель, видобувається із дна унікального озера льодовикового періоду «Синове» віком більш ніж 9 000 років, в екологічно чистому середовищі. У відповідності до німецької технології, сапропель проходить процес дегідрації та змішування з очищеним торфом у пропорції 80% сапропелю та 20% торфу.

 Ю. Шуляк зауважив, що підприємство має сертифікат Органік стандарт по вирощуванню малини.

Оглянувши виробництво, ознайомившись з процесом видобутку сапропелю представники влади  підтримали ініціативу директора підприємства Юрія Шуляка про проведення найближчим часом зустрічі з потенційними користувачами органічних добрив.

 

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

Переглядів 385

Галерея зображень