Версія для друку
Середа, 16 червня 2021 16:54

Відбулося засідання міжвідомчої робочої групи

16 червня 2021 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Книша відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з обстеження діяльності лісопильних об’єктів та кар’єрів з видобутку піску на території Ковельського району.

У засіданні взяли участь голова райдержадміністрації Ольга Черен, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, члени комісії.

На порядок денний було винесено питання: про діяльність пилорам та деревообробних цехів на території Ковельського району; розроблення та затвердження графіка обстежень; про наявні місця видобутку корисних копалин; вжиття заходів щодо виявлення незаконного видобутку піску на території Ковельського району.

Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Книш  повідомив, що на виконання завдань, визначених розпорядженнями голови облдержадміністрації від 10.01.2020 року № 6 «Питання легалізації роботи лісопильних об’єктів та ліквідації нелегального обігу деревини на території області», від 17.09.2020 року № 542 «Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань вивчення діяльності кар’єрів з видобутку піску у Волинській області», з метою забезпечення раціонального використання природних ресурсів на території Ковельського району, розпорядженням голови райдержадміністрації від 03.06.2021 року № 115 утворено міжвідомчу робочу групу з обстеження діяльності лісопильних об’єктів та кар’єрів з видобутку піску на території Ковельського району.

Голова райдержадміністрації Ольга Черен наголосила, що усім членам міжвідомчої робочої групи слід у межах повноважень вжити заходи з виявлення та припинення нелегальної роботи лісопильних об’єктів та незаконної діяльності з видобутку піску. Зауважила, що доцільно розробити один графік обстежень діяльності лісопильних об’єктів та кар’єрів з видобутку піску.

Під час роботи членам міжвідомчої робочої групи було запропоновано здійснювати виїзні обстеження лісопильних об’єктів та кар’єрів з видобутку піску по відповідних напрямках (окремі територіальні громади) згідно розробленого графіка.

Головний спеціаліст відділу інфраструктури, екології та житлово-комунального господарства управління регіонального розвитку райдержадміністрації Інна Боць проінформувала присутніх щодо наявних родовищ корисних копалин, які експлуатуються.

Сергій Книш зазначив, що проблема надрокористування є актуальною на сьогодні. Тому одним з ключових наших спільних завдань є узаконення діяльності самовільних кар’єрів. Адже незаконне видобування корисних копалин завдає значних збитків місцевим бюджетам.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації

        

Переглядів 408

Галерея зображень