Версія для друку
Вівторок, 06 квітня 2021 12:29

Оперативна нарада

Сьогодні, 6 квітня 2021 року, в залі засідань райдержадміністрації відбулася щотижнева оперативна нарада, яку провела голова районної державної адміністрації Ольга Черен. Нарада відбулася за участю голови районної ради В'ячеслава Шворака, заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана, заступника голови районної ради Андрія Броїла, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих установ району.

Про стан епідеміологічної ситуації в районі доповіла завідувач Ковельського міськміжрайонного відділу Державної установи "Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" Людмила Маляр. Посадовець зазначила, що аналіз щотижневого приросту захворюваності респіраторними інфекціями  свідчить про стрімке зростання хворих на COVID-19. Станом на 06.04.2021 року зареєстровано 4365 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, у т.ч. в м. Ковелі 3207. Одужало 3284 осіб, у т.ч. в м. Ковель 2473 особи. Продовжують хворіти 856 осіб, у т.ч. в м. Ковель 597 осіб. З метою недопущення поширення захворювання серед мешканців міста та району рекомендовано суворо дотримуватись карантинних обмежень.

Начальник Ковельського управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Микола Король відмітив, що на виконання доручень Прем'єр-міністра України, протокольних доручень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, постанов Кабінету Міністрів України, постанов Головного державного санітарного лікаря України фахівцями Ковельського управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання профілактичних та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусної хвороби  COVID-19. Особлива увага приділена об’єктам торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчим ринкам, закладам освіти та громадського харчування. За період з 01.01.2021 по 05.04.2021 фахівцями Ковельського управління з метою контролю за  дотриманням протиепідемічних заходів, встановлених на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 здійснено 488 моніторингових перевірок об’єктів господарювання. Порушення виявлено в 63 закладах (що складає 12,9% від загальної кількості проведених обстежень), оформлено 9 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері санітарного законодавства, ще для 54-х суб’єктів  надано пропозиції (приписи) щодо усунення виявлених порушень. Під час проведення моніторингових обстежень та перевірок фахівці Ковельського управління проводять постійну роз’яснювальну роботу з керівниками, працівниками та відвідувачами об’єктів з питань дотримання протиепідемічних заходів щодо попередження захворювання на COVID-19.

Начальник Ковельського міськрайонного відділу УДСНС України у Волинській області Володимир Войтанік доповів про надзвичайні ситуації в районі та заходи з їх ліквідації. Зокрема, проінформував присутніх про пожежу, яка сталася 2 квітня 2021 року у господарчій споруді в селі Зелена, внаслідок якої знищено 44 м2 стіни, 24 м2 перекриття, речі домашнього вжитку, двері, вікна, меблі. Причина загорання  необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

В підсумку наради голова райдержадміністрації Ольга Черен ознайомила присутніх із заходами суспільно – політичного спрямування, що відбуватимуться в районі протягом поточного тижня, запросила до участі в них працівників райдержадміністрації та закликала максимально спрацювати над вирішенням завдань, поставлених перед структурними підрозділами, побажала усім здоров'я та результативної співпраці.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

Переглядів 532

Галерея зображень