Версія для друку
Середа, 13 січня 2021 09:56

Відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція

ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ У КОНФЕРЕНЦІЇ ДО 150-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

25 лютого 2021 року виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) – видатної української письменниці та громадського діяча, однієї з центральних постатей національної культури.

У лютому 2021 року на базі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, філіалу Волинського краєзнавчого музею, у с. Колодяжне на Волині відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури», присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Конференцію буде проведено в рамках «Регіональної програми з відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки», затвердженої рішенням Волинської обласної ради від 10 вересня 2020 року № 31/9.

Волинська обласна рада

Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації

Волинський краєзнавчий музей Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України

у лютому 2021 року проводять Всеукраїнську науково-практичну конференцію

«Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури», присвячену 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Робота конференції планується за такими напрямками:

- Дослідження життя та діяльності Лесі Українки та родини Косачів;

- Матеріали про Лесю Українку і родину Косачів у фондових збірках та експозиціях музеїв;

- Форми та методи музейної роботи з популяризації життя і творчості Лесі Українки;

- Родина Косачів та Леся Українка у віртуальному інформаційному просторі;

- Леся Українка та родина Косачів в образотворчому мистецтві;

- Історія та практика літературно-меморіальних музеїв України.

Планується видання збірника матеріалів конференції.

Матеріали приймаються до 1 лютого 2021 року.

Обсяг роботи 6-10 сторінок тексту, набраного в редакторі Word (шрифт Times New Roman, 12 кегль, міжрядковий інтервал 1,5. Поля: зліва – 2,5 см, справа – 2 см, зверху – 2 см, знизу – 2 см. Оформлення списку літератури та джерел – 12 кегль, інтервал – 1):

Посилання на джерела та літературу в тексті у квадратних дужках, наприклад [1, 12] відповідно до списку використаних джерел та літератури (Джерела та література), що розміщується за абеткою наприкінці тексту; Ілюстрації (не більше 5 од.) в електронному варіанті в форматі TIF (300 dpi) або JPEG з підписами до них; Роботи подаються в електронному вигляді. Надсилати на електронну адресу музею: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.; Відомості про автора подаються в окремому файлі (П. І. П., вчене звання, науковий ступінь, місце роботи або навчання, посада, домашня адреса, e-mail, телефон).

Автори відповідають за повноту висвітлення досліджуваних питань, достовірність наведених фактів тощо. Статті друкуються в авторській редакції.

Оргкомітет залишає за собою право на відбір матеріалів для друкування.

Матеріали подавати не пізніше вказаного терміну за електронною адресою: e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Телефони для довідок (0332) 24-56-19; 095-687-45-44

Оргкомітет конференції

Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Переглядів 496