Версія для друку
Понеділок, 28 грудня 2020 12:25

До уваги суб’єктів господарювання у сфері поводження з відходами!

Нагадуємо, що суб’єкти господарювання у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів (Пзув) становить від 50 до 1000 умовних одиниць, щороку до 20 лютого, що настає за звітним, подають декларацію про відходи (далі - декларація) за формою згідно з додатком до постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.2016 №118 “Про затвердження Порядку подання декларації про відходи та її форми”.

Декларація подається один раз на рік одночасно в паперовій та електронній формі до Департаменту «Центр надання адміністративних послуг у м. Луцьку» Луцької міської ради, який передає її відповідно до управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Також, декларацію можна подати через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами, порядок функціонування якої визначається Міндовкілля.

З покроковою інструкцією щодо подачі електронної декларації про відходи можна ознайомитися за посиланням: http://e-eco.gov.ua

Крім того інформуємо про те, що у випадку, коли Пзув перевищує 1000 у.о., то підприємство повинно  скласти та подати реєстрову карту ОУВ та власників МВВ. Подача таких документів сприятиме оперативній обробці, передачі та зберігання даних реєстру відходів ( ст.17  Закону України «Про відходи»).

Переглядів 485