Версія для друку
П'ятниця, 27 листопада 2020 18:13

Звернення заступника голови райдержадміністрації Романа Кульцмана, голови районної ради Андрія Броїла з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів

28 листопада в Україні відзначатиметься День пам’яті жертв голодоморів – день загальнонаціональної скорботи за мільйонами співвітчизників, що загинули внаслідок геноциду, вчиненого тоталітарним комуністичним режимом з метою масового знищення українців.

Кров холоне у жилах, коли знову і знов повертаємось до трагічних, сповнених невимовних людських страждань сторінок нашої історії, що позначені страшним терміном «голодомор». 

Якою ж цинічною,  анти людською була ідеологія влади, що руками своїх катів відбирала в українських селян хлібні запаси, аби вбити вільний дух, знищити творчий потенціал працьовитого, миролюбного народу. 

Коли голодною смертю вмирали тисячі, мільйони безневинних людей, а хлібна, родюча земля перетворилась на українську Голгофу, здавалось, що сили зла уже здобули свою ганебну перемогу. Насправді ж, автори і виконавці страхітливого злочину штовхнули себе у прірву вічної загальнолюдської ганьби. 

А Україна воскресла. Наша вільна, незалежна держава постала рівною серед рівних у світовому співтоваристві. І це – найвища винагорода усім, хто віддав своє життя за споконвічну мрію українства.  

Наш святий обов’язок – пам’ятати і передати своїм нащадкам правду про голодомор. Запалімо в цей день у своїх домівках свічу, пом’янімо в молитві душі мільйонів безневинних жертв голодоморів. І нехай довіку не стихає в наших серцях дзвін історичної пам’яті про цю страшну трагедію, аби ніколи не повторилось подібне лихо на нашій землі.

З повагою, 

Роман Кульцман, заступник голови Ковельської районної державної адміністрації

Андрій Броїло, голова Ковельської районної ради

Переглядів 465