Версія для друку
П'ятниця, 23 жовтня 2020 16:25

На Волині можливе збільшення «червоних» зон епідемічної небезпеки

В Україні оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, що діятимуть з 26 жовтня 2020-го року, та прийнято рішення щодо обмежень в регіонах з «червоним» рівнем. Про це стало відомо за результатами засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС, у якому сьогодні, 23 жовтня 2020-го року, за дорученням голови ОДА у відеоселекторному режимі взяв участь його заступник Ігор Чуліпа.

Щодо Волинської області, то згідно нового розподілу в області не лишилося територій з «жовтим» та «зеленим» рівнем епіднебезпеки. Уся територія Волині поділена на «червоні» та «помаранчеві» зони.

Зокрема, з 26 жовтня до «помаранчевого» рівня належатимуть: міста Луцьк, Ковель та Володимир-Волинський, Горохівський, Іваничівський, Камінь-Каширський, Ковельський, Локачинський, Луцький, Любешівський, Любомльський, Маневицький, Ратнівський, Рожищенський, Старовижівський, Турійський, Шацький райони. До «помаранчевого» рівня відносять територій, де показник захворюваності не перевищує 320 на 100 тис. населення.

Кількість територій області, що віднесені до «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 не змінилася. До «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 продовжують належати Володимир-Волинський, Нововолинськ та Ківерцівський район.

Нагадаємо, що рішення про перегляд обмежень в регіонах з «червоним» рівнем розглядається через два тижні з моменту його встановлення за результатами показників упродовж останніх 14 днів. Так, необхідно, аби зменшилися показники захворюваності на 100 тис. населення, які на сьогодні продовжують перевищувати 320 на 100 тис. населення. Зокрема, у м.Володимир-Волинський він становить 419, м.Нововолинськ – 528, у Ківерцівському районі – 397.

Також слід зауважити, що у Волинській області показники захворюваності продовжують зростати, що своєю чергою може збільшити кількість територій з «червоним» рівнем епіднебезпеки.

Адже станом на сьогодні в області є райони, де показник захворюваності наближається до «червоного» рівня епіднебезпеки. Серед таких – Горохівський і Іваничівський райони, де фіксується цифра у 288 на 100 тис. населення, та м.Ковель з показником у 284 на 100 тис. населення.

Тож закликаємо бути відповідальними та дотримуватися карантину. Не забувайте про соціальну дистанцію, масковий режим у громадських місцях та користуватися антисептиками. Від цього залежить не лише ваша особиста безпека зокрема, а подальша епід ситуація в області загалом.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Переглядів 465