Версія для друку
П'ятниця, 02 жовтня 2020 13:03

Нове епідемічне зонування: на Волині збільшилась кількість «жовтих» та "помаранчевих" територій

В обласному центрі Волині, містах Володимир-Волинський, Нововолинськ, Володимир-Волинському, Ківерцівському, Луцькому та Турійському районах встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Таке рішення прийнято Державною комісією ТЕБ та НС 1 жовтня 2020 року, у зв’язку зі зміною епідеміологічних показників у регіоні.

Новий розподіл набуде чинності з 00:00 години 5 жовтня 2020 р.

Відповідно до нового карантинного розподілу на Волині збільшилась кількість територій, віднесених до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. Відтак, «жовтий» рівень встановлено у місті Ковель та у Горохівському, Іваничівському, Камінь-Каширському, Ковельському, Локачинському, Любешівському, Любомльському, Маневицькому, Ратнівському, Рожищенському, Шацькому районах.

У «зеленій» зоні залишається лише Старовижівський район.

Наразі на Волині немає жодного міста чи району, віднесеного до «червоного» рівня  епідемічної небезпеки. Однак, за оперативною інформацією Волинського обласного лабораторного центру, кількість нових випадків захворювання на COVID-19 щодня збільшується. За останню добу на Волині зареєстровано 131 випадок.

Відповідно до пункту 16 постанови Кабінету Міністрів № 641 на території регіону або окремої адміністративно-територіальної одиниці регіону, на якій установлено «жовтий», «помаранчевий» та «червоний» рівень епідемічної небезпеки, додатково можуть застосовуватись обмежувальні протиепідемічні заходи, визначені рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій або органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Слід пам’ятати, що відповідальність кожного сприятиме уникненню інфікування та збереженню здоров’я себе і своїх близьких, а також убезпечить волинян від запровадження більш жорстких карантинних заходів.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 473