Версія для друку
П'ятниця, 25 вересня 2020 12:12

Оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19: ситуація на Волині

Рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки щодо поширення COVID-19 було затверджено Державною ТЕБ та НС вчора, 24 вересня, у зв’язку зі зміною епідеміологічних показників у регіонах. Нове епідемічне зонування щодо буде діяти з 00:00 28 вересня 2020 року.  

Зміни торкнулися і Волині. Зокрема, збільшилася кількість адміністративних одиниць «помаранчевого» рівня, який згідно нового розподілу буде діяти у містах Володимир-Волинському, Нововолинську та у Володимир-Волинському і Луцькому районах.

Продовжують належати до «жовтого» рівня місто Луцьк, Горохівський, Іваничівський, Любешівський, Любомльський, Рожищенський, Турійський та Шацький райони. Окрім того, відповідно до нового рішення ТЕБ та НС, до «жовтої» зони віднесено також місто Ковель, Ківерцівський, Локачинський та Маневицький райони.

Слід зазначити, що наразі на Волині немає жодного міста чи району, віднесеного до «червоного» рівня  епідемічної небезпеки. Однак, за оперативною інформацією Волинського обласного лабораторного центру, кількість нових випадків захворювання на COVID-19 щодня збільшується. За останню добу на Волині зареєстровано 127 випадків.

Нагадаємо, що відповідно до пункту 16 постанови Кабінету Міністрів № 641 на території регіону або окремої адміністративно-територіальної одиниці регіону, на якій установлено «жовтий», «помаранчевий» та «червоний» рівень епідемічної небезпеки, додатково можуть застосовуватись обмежувальні протиепідемічні заходи, визначені рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій або органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Відтак, звертаємо увагу волинян на необхідність дотримання карантинних вимог, зокрема, маскового режиму у громадському транспорті та місцях скупчення людей, користування дезінфекторами та дотримання соціальної дистанції.

Пам’ятаймо: відповідальність кожного сприятиме уникненню інфікування та збереженню здоров’я себе і своїх близьких, а також убезпечить волинян від запровадження більш жорстких карантинних заходів.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 504