Версія для друку
Вівторок, 22 вересня 2020 10:17

22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави.

22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Вшануймо ж разом добрим словом, щирою молитвою співвітчизників, партизанів і підпільників, полеглих і живих, усіх, хто в роки Другої світової війни став до нерівного бою з фашистськими окупантами. Їх самовіддана боротьба з поневолювачами, жертовність і мужність залишаться на віки символом нескореності нашого народу, його волелюбності і патріотизму.

На тернистому шляху партизанської і підпільної боротьби полягли десятки тисяч синів і дочок України, й зокрема, наших земляків. Це гірка історична правда. Але їхня жертва, принесена в ім'я свободи рідної землі та майбутніх поколінь, не була марною.

Своєю хоробрістю і героїзмом, відвагою та безмежною любов’ю до Батьківщини славні представники партизанського руху довели усьому світові, що Україна ніколи не скориться загарбникам. У цей день ми складаємо шану тим, хто відійшов у вічність, і тим, хто через усе життя несе біль від ран, від втрати бойових побратимів, спогади про труднощі партизанських стежок. 

Низько вклоняємось і висловлюємо щиру подяку за подвиг усім, хто поклав на вівтар боротьби за свободу України своє здоров’я, молодість і життя. Наш святий синівський обов’язок –  берегти світлу і вдячну пам'ять про героїв партизанського опору та єднати зусилля задля захисту суверенітету, відновлення територіальної цілісності країни, дбати про розвиток мирної, вільної і квітучої Української держави.

З повагою,

Роман Кульцман, заступник голови райдержадміністрації,

Андрій Броїло, голова районної ради

Переглядів 511