Версія для друку
Вівторок, 01 вересня 2020 20:22

Ще в одній школі на Волині 1 вересня учні зустріли в оновленій школі

Модернізований навчальний заклад після реконструкції відкрили у селі Вербка Ковельського району сьогодні, 1 вересня. Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, який взяв участь в урочистостях, відзначив високу якість будівельних робіт.

Загалом будівництво школи розпочалося ще у 2018 році, однак, найбільше фінансування на будівництво цього навчального закладу було виділене з державного бюджету саме цьогоріч. Загальна кошторисна вартість будівельних робіт склала понад 56 млн грн., з яких майже 50 млн грн. – це кошти ДФРР, решта – кошти місцевих бюджетів.

У 2020 році навчальний заклад будувався в рамках програми Президента України «Велике будівництво» і , як і планувалося, 1 вересня учні мали змогу переступити поріг оновленої сучасної школи. Відтепер тут добудована нова трьохповерхова будівля, в якій розміщена простора актова зала, облаштований сучасним обладнанням харчоблок з обіднім залом на 100 місць. Також облаштоване нове навчальне приміщення для першокласників на 18 місць, бібліотека та методичний кабінет.

Особливу увагу присутніх привернули спортивні зал та майданчик, позаяк збудовані вони відповідно до найсучасніших стандартів. До слова, спортзал – найбільший зі шкільних спортивних залів на Волині, а спортмайданчик просто вражає, позаяк облаштований для занять різними видами спорту, у тому числі біговими доріжками зі штучним покриттям. «Приємно вражений, адже така спортивна інфраструктура є навіть не у всіх міських школах, – зазначив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, перерізавши стрічку та оглянувши об’єкт. – Переконаний, що діти з радістю будуть займатися тут фізкультурою та спортом».

Схвальні відгуки педагогічного колективу, батьків та гостей школи отримали й інші приміщення закладу, адже побудовані і обладнані всі вони на найвищому рівні.

«Саме так мають будуватися школи та садочки – якісно, швидко і з продуманим до деталей проектом, – наголосив Юрій Погуляйко. – І за це слова особливої вдячності проектантам і забудовникам. Переконаний, що й інші об’єкти інфраструктури, які будуються в рамках «великого будівництва», отримають таку ж високу оцінку».

Вітаючи учнів, вчителів та батьків навчального закладу, очільник області зазначив, що це найкраще будівництво, яке він спостерігав на Волині, та побажав, аби вчителі завжди з хорошим настроєм приходили на роботу, а діти отримували якісну освіту.

«Програма «Велике будівництво – насправді хороша програма, і будівництво цього навчального закладу – це справді велике будівництво, – зауважила у свою чергу начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Людмила Плахотна. – Адже розпочате воно давно і багато зусиль вкладено в цей об’єкт, але завершене саме цього року в рамках президентської програми. З такою державною підтримкою освітня галузь Волині буде лише розбудовуватись і надалі».

Слід зазначити, що перший день нового навчального року для учнів розпочався з першого уроку, присвяченого правилам безпечного навчання під час карантину, після якого усі діти розійшлися по домівках. Відтак, зважаючи на дощову прохолодну осінню погоду та карантинні обмеження, урочисте відкриття школи відбулося лише з незначною кількістю учнів. За словами педагогічних працівників закладу, учні з нетерпінням чекали початку навчального року в новій сучасній школі і з радістю завтра сядуть за шкільні парти.

Відтепер нова сучасна простора школа буде не лише радувати око місцевих жителів, а в першу чергу, сприятиме повноцінному навчанню та розвитку учнів. Держава створила комфортні умови для дітей. Тепер справа – за учнями та вчителями.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 539

Галерея зображень