Версія для друку
П'ятниця, 14 серпня 2020 11:54

Встановлено нові епідемічні рівні: Волинь поза межами «червоної» зони

З 17 серпня (понеділок) з 0️ годин 0️0️ хвилин в Україні почне діяти нове епідемічне зонування. Відповідно до нього жоден населений пункт Волині не віднесений до «червоної» зони.

Про це стало відомо вчора, 13 серпня, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за результатами наявних епідеміологічних даних станом на 12 серпня.

На Волині до «помаранчевої» зони відтепер належатимуть Луцький та Любешівський райони, натомість обласний центр Волині перейде у «жовту» зону. Окрім Луцька, до жовтого рівня епідемічної небезпеки віднесені  міста Володимир-Волинський та Нововолинськ, а також Горохівський, Іваничівський, Ківерцівський, Маневицький та Ратнівський райони.

Слід зазначити, що з 17 серпня рівні епідеміологічної небезпеки будуть визначатися уже за трьома критеріями, а не за чотирма, як було дотепер. Зокрема, члени Уряду підтримали запропоновані Міністерством охорони здоров’я України зміни до адаптивного карантину.

Так, рівень загрози COVID-19 визначатиметься за трьома показниками — заповненість ліжок у медзакладах, середня кількість тестувань та показник захворюваності в адміністративно-територіальних одиницях.

За словами Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, «це оптимальна форма нової реальності, щоб карантинні обмеження були максимально комфортними для українців і при цьому забезпечували стримування коронавірусу».

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 519